Magnetna resonanca glave

admin Articles Komentarji so izklopljeni za Magnetna resonanca glave

Kaj je magnetna resonanca glave?

Slikanje z magnetno resonanco je zelo natančna tehnika slikanja telesa. Magnetna resonanca glave deluje na osnovi zelo močnega magnetnega polja in radijskih valov. Oboje povzroči, da atomi v telesu oddajajo signale, ki jih računalnik sestavi v anatomsko sliko.

Magentna resonaca glave

Magnetna resonanca glave zelo dobro loči med obolelim in zdravim tkivom možganov. Namen MR glave je da lokaliziramo in opredelimo morebitne bolezenske procese v glavi kar nam omogoča nadaljnje preiskave, zdravljenje ali operativni poseg.

Kdaj se preiskava MR glave opravi?

Magnetna resonanca glave se opravi v primeru ko vas na preiskavo napoti klinični specialist nevrolog ali nevrokirurg, lahko pa tudi zdravnik družinske medicine. Pred preiskavo lahko normalno jeste in vzamete vsa običajna zdravila. Predlagamo, da se oblečete udobno, oblačila pa naj bodo brez kovinskih gumbov ali zadrg. Med preiskavo ležite na preiskovalni mizi v posebnem tunelu, ki je del naprave.

Tunel je precej ozek, a je na obeh straneh odprt in če vas je strah majhnih prostorov, na to prej opozorite svojega zdravnika, da vam bo predpisal zdravilo za pomiritev ali pa boste preiskavo opravili v sedaciji. magnetna resonaca je neboleča preiskava, pravzaprav med samo preiskavo MR osebe ne čutijo ničesar.

magnetna resonanca glave

Pozorni morate biti na premikanje med magnetno resonanco MR, saj vsako premikanje močno pokvari sliko. Zelo pomembno je, da se med preiskavo MR ne premikate

Med preiskavo MR vse pacinete spremljamo na ekranu smo z vami povezani preko mikrofona in vas tudi slišimo, da v primeru ko vam postane nelagodno lahko z komunikacijo to nelagodnost umilimo.

Preiskava MR traja cca 30 minut in je popolnoma neškodljiva

Po končanem slikanju, počakate na izpis in izvide in lahko greste domov. Lahko vozite avto ali se peljete z javim prometom.

Z magnetno resonanco glave lahko nevrolog odkrije vzrok vaših težav (tumor, vnetje, prizadetost možganskih žil…) ter načrtuje ustrezno zdravljenje (zdravila, operacija…).

Naročanje na magnetna resonanca glave:

Naročite se lahko vsak delovnik med 8.00 in 20.00 uro na številki 041 440 905 ali preko spletnega obrazca zahtevate več informacij s klikom na: Želim več informacij

Termin za preiskavo magnetna resonaca glave vam zagotovimo v roku 48 ur. Cena preiskave je od 200€ dalje in cena kontrastnega sredstva 50€.