MR ENTEROGRAFIJA

Spletna Klinika Articles Komentarji so izklopljeni za MR ENTEROGRAFIJA

MR enterografija je neinvazivna radiološka metoda, ki je namenjena pregledu tankega črevesja. Mr enterografija razkrije spremembe v sklopu kronične vnetne bolezni, tumorske rašče, pooperativne brazgotine.

mr enterografija

MR enterografija potek preiskave

Za preiskavo si je potrebno rezervirati 2 uri časa. Ob prihodu v medicinski center najprej izpolnite krajši vprašalnik nato boste šli v pripravo s kontrastnim sredstvom. V tem času vam bomo nastavili tudi intravenski kanal, skozi katerega boste med preiskavo prejeli sredstvo za sprostitev mišic črevesne stene in kontrastno sredstvo. Po cca 45 minutah priprave se opravi slikanje ki traja približno 20 do 30 min. 

Radiološki inženir vas bo nato postavil v ustrezno lego na preiskovalni mizi ter namestil tuljavo. Dal vam bo tudi slušalke za zaščito sluha, saj so med preiskavo slišni glasni zvoki. Nato vas bo za čas pregleda zapeljal v MR aparat. Med samim postopkom preiskave Mr enterografija vas spremljamo tako zvočno kot vidno v primeru, da se med samo preiskavo pojavi nelagodje, klavstrofobični učinek ipd.Obravnava skupaj s pripravo traja okoli 2 uri. Pri MR enterografiji se vedno uporabi intravensko kontrastno sredstvo. Pomembno je, da med samo preiskavo popolnoma mirujete, saj premiki poslabšajo kvaliteto slik Mr enterografije!

Priprava na preiskavo

Pred obravnavo bodite tešči 8 ur. Zadnje 4 ure ne pijte tekočin. Podrobna navodila za preiskavo MR enterografija glede laboratorijskih izvidov in fizično pripravo boste prejeli po mailu nekaj dni pred samo preiskavo.

MR enterografija naročanje

V našem medicinskem centru opravljamo storitev brez čakalnih vrst. Preiskava je samoplačniška. Cena preiskave je 280€. Termin preiskave vam zagotovimo v najkrajšem možnem času ( dva do sedem dni).Termin si lahko rezvirate s klicem na številko 041 440 905 ali preko kontaktnega obrazca na povezavi: Želim termin

V kolikor imate dodatna vprašanja o preiskavi smo vam na voljo na telefonski številki 041 440 905 vsak delovnik med 8.00 in 17.00 uro ali preko spletnega naslova info@spletna-klinika.si.