MR ANGIOGRAFIJA MRA

Spletna Klinika Neuvrščeni Leave a comment  

MR angiografija (MRA) je tehnika slikanja žil, ki je vse bolj uporabljana alternativa klasični invazivni angiografiji in različnim CT-angiografskim tehnikam za slikanje krvnih žil v telesu. Prednosti MRA so neinvazivnost, velika kontrastna ločljivost, odsotnost ionizirajočega sevanja ter uporaba zdravju manj nevarnih kontrastnih sredstev.

MR angiografija

MR angiografija MRA potek

Na preiskavo vas napoti žilni kirurg, lahko pa tudi vaš zdravnik družinske medicine.

MR angiografija MRA je diagnostična preiskava za prikaz ožilja. Uporablja se pri odkrivanju žilnih anevrizem in žilnih malformacij, za ocenjevanje zožitev žil pri aterosklerozi, pri ugotavljanju varikokele ter pelvičnega kongestivnega sindroma itd.

Radiološki inženir vas bo postavil v ustrezno lego na preiskovalni mizi ter namestil primerno tuljavo glede na pregledovani del telesa. Dal vam bo tudi slušalke za zaščito sluha. Nato vas bo za čas pregleda zapeljal v MR aparat. Cel čas preiskave vas radiolog spremlja preko kamere in zvočnika. Pomembno je, da med preiskavo popolnoma mirujete, saj premiki poslabšajo kvaliteto slike. Preiskava traja okoli 45 – 60 minut.

MR ANGIGRAFIJA MRA ŽILNI SISTEM

MRA s kontrastnim sredstvom

Preiskava se opravi s kontrastnim sredstvom. Kontrastno sredstvo nam poda podatke o različnih patoloških procesih, tako da lahko lažje sestavimo celotno sliko vaših težav. Za človeka kontrastno sredstvo ne predstavlja tveganja. Ostaja pa zelo neznatna možnost, da pride do alergijske reakcije zato je pred preiskavo MR angiografija potrebno opraviti opraviti laboratorijski test sečnine in kreatinina. Paciente, ki imajo več alergij naj o tem seznanijo medicinsko osebje, ki bo prisotno na MRA preiskavi.

MR angiografija naročanje

V našem medicinskem centru opravljamo storitev brez čakalnih vrst. Preiskava je samoplačniška. Cena preiskave s kontrastom po posamezni regiji je 280€. Termin preiskave vam zagotovimo v najkrajšem možnem času ( dva do sedem dni).Termin si lahko rezvirate s klicem na številko 041 440 905 ali preko kontaktnega obrazca na povezavi: Želim termin

V kolikor imate dodatna vprašanja o preiskavi smo vam na voljo na telefonski številki 041 440 905 vsak delovnik med 8.00 in 17.00 uro ali preko spletnega naslova info@spletna-klinika.si.