Kolonoskopija v anesteziji

Spletna Klinika Articles Komentarji so izklopljeni za Kolonoskopija v anesteziji , , , ,

Kolonoskopija v anesteziji je pacientu prijaznejša preiskava širokega in končnega dela tankega črevesja z endoskopom. Preiskava nam omogoča, da z očesnim nadzorom ugotovimo bolezenske spremembe v debelem črevesu in danki. Pomaga nam pri določanju vzrokov za bolečino v trebuhu, krvavitev iz danke, kronično zaprtje, kronično drisko in druge črevesne težave.

kolonoskopija v anesteziji

Kolonoskopija v anesteziji – potek

Pred preiskavo kolonskopija v anesteziji v žilo vbrizgamo učinkovine, s katerimi pacienta najprej pomirimo in ublažimo bolečine, potem pa preiskovanca še uspavamo. Zaradi zdravil preiskovanec nima neprijetnih spominov sama preiskava pa je uspešnjejša. Anestezijo vodi zdravnik specialist anesteziolog. Zapleti so redki in med anestezijo redno spremljamo dihanje, krvni tlak, srčno frekvenco in količino kisika v krvi. Med preiskavo v anesteziji ves čas dovajamo kisik prek obrazne maske. Anestezija je varna za večino ljudi, pri katerih opravimo kolonoskopijo.

Pod strokovnim nadzorom je preiskovanec vsaj še eno uro po preiskavi v prebujevalnici. Domov gre lahko v spremstvu odrasle osebe. Ker zdravila, ki jih uporabljamo med  anestezijo, podaljšajo reakcijski čas tudi v budnem stanju, se po preiskavi v anesteziji ne sme voziti avtomobila ali uživati alkoholnih pijač. Priporočljivo je, da si na dan preiskave vzamete čas za počitek in se ne vračate na delo.

Kolonoskopija v anesteziji – globoki

Kolonoskopijo v anesteziji izvajamo v dveh oblikah. V analgosedaciji in globoki sedaciji. Preiskava v anesteziji se izvaja z uporabo propofola. Med preiskavo spite. Po opravljeni preiskavi kolonskopije v anesteziji ne smete voziti avtomobila ali uživati alkoholnih pijač.

Globoka sedacija je na voljo samoplačniško. Cena anestezije pri kolonoskopiji je 180€.

Kolonoskopija v analgosedaciji

Kolonoskopijo pa lahko izvedemo tudi v analgosedaciji s protibolečinskim in pomirjevalnimi sredstvi. Med preiskavo ste pri zavesti vendar sodelujete bolj sproščeno. 24 ur po opravljeni preiskavi v analgosedaciji ne smete upravljati vozil, zato boste za domov potrebovali spremstvo.

Delna sedacija – analgosedacija je na voljo samoplačniško. Cena analgosedacije pri kolonoskopiji je 130€.

Globoko sedacijo in analgosedacijo svetujemo vsem, ki imate strah pred kolonoskopijo ali pa je kolonoskopija otežena zaradi zdravstvenih razlogov.

Če se odločite za preiskavo v globoki sedaciji ali analogosedaciji, vas prosimo, da na to opozorite sodelavce v naročniški službi že ob naročanju na preiskavo.

Kolonskopija v anesteziji – naročanje

V našem medicinskem centru opravljamo storitev brez čakalnih vrst. Preiskava je samoplačniška. Cena preiskave kolonskopija je 225€. Cena kolonskopije v anesteziji je 405€. Cena kolonskopije v analgosedaciji je 355€. Termin preiskave vam zagotovimo v najkrajšem možnem času ( dva do sedem dni). Termin si lahko rezvirate s klicem na številko 041 440 905 ali preko kontaktnega obrazca na povezavi spodaj.

V kolikor imate dodatna vprašanja o preiskavi smo vam na voljo na telefonski številki 041 440 905 vsak delovnik med 8.00 in 17.00 uro ali preko spletnega naslova info@spletna-klinika.si.