Magnetna resonanca celotnega telesa

admin Articles, Neuvrščeni Komentarji so izklopljeni za Magnetna resonanca celotnega telesa

Magnetna resonanca celotnega telesa je preiskava, ki omogoča pregled celotnega telesa oziroma posameznih delov telesa.

magnetna resonanca celotnega telesa

Magnetna resonanca (MR) je moderna diagnostična metoda, ki se danes v medicini vse pogosteje uporablja. Slikanje z magnetno resonanco je popolnoma brez bolečin in varno, brez škodljivega sevanja.

Preiskava MR in slikanje z magnetno resonanco poteka hitro in brez bolečin, kvaliteta slike pa omogoča dobro diagnostiko. Magnetna resonanca deluje na osnovi zelo močnega magnetnega polja in radijskih valov. Oboje povzroči, da atomi v telesu oddajajo signale, ki jih računalnik sestavi v anatomsko sliko.

Magnetna resonanca celotnega telesa je odlična preventiva

Magnetna resonanca celotnega telesa je koristen, hiter in ne invaziven diagnostičen postopek za odkrivanje naključnih patoloških sprememb v načeloma zdravih ljudeh.

Traja 30-40 minut. Skrb za zdravje v hitrem življenjskem tempu in porast bolezni povezanih s tem sta dva od glavnih razlogov za preiskavo. S tako preiskavo pravočasno poskrbimo za zgodnje odkrivanje morebitnih bolezni, kot so: ledvični karcinomi, malignomi jeter, limfomi, kostni tumorji. 

Polurna preiskava se opravlja v posebnem preiskovalnem prostoru. Bolnik leži oblečen na mizi v nekakšnem tunelu, v katerem mora biti med slikanjem popolnoma pri miru.

Za varnost je med preiskavo s pomočjo videokamere in mikrofona ves čas v povezavi z medicinskim osebjem. Bolniki, ki imajo strah pred zaprtim prostorom (klavstrofobijo), se lahko o tej težavi prej pogovorijo s svojim zdravnikom, ki jim nato na primer predpiše pomirjevalno sredstvo.

Opravljena je bila študija v kateri so sodelovali naključno izbrani ljudje brez predhodnih diagnoz bolezni. Pri kar 70 odstotkih so zaznali in odkrili i spremembe, tako benigne kot maligne.

V skrbi za svoje zdravje lahko brez napotnice opravite preiskavo magnetna resonanca v Sloveniji. Na najnovejšem MR-aparatu – Siemens Avanto Fit 1,5 T kot preventiven pregled celega in preiskave posameznih delov telesa.

Ekipa vrhunskih specialistov z različnih področij medicine s timskim in multidisciplinarnim pristopom bo poskrbela za oceno in morebitno nadaljnje zdravljenje bolezni.

Naročanje na magnetno resonanco celotnega telesa

Naročite se lahko vsak delovnik med 8.00 in 18.00 uro na številki 041 440 905 ali preko spletnega obrazca zahtevate več informacij s klikom na: Želim več informacij

Termin za preiskavo magnetna resonanca celotnega telesa vam zagotovimo v roku 48 ur. Cena preiskave celotnega telesa je 900€.