Gastroskopija v anesteziji

admin Articles Komentarji so izklopljeni za Gastroskopija v anesteziji

Ste že kdaj opravili preiskavo gastroskopija? Potem veste da gre za zelo neprijetno preiskavo. In da le ta ne bi bila tako neprijetna lahko od sedaj bolniki zaprosijo tudi za pomirjevalo. Na vašo željo ali po priporočilu vašega osebnega zdravnika opravite preiskavo gastroskopija v anesteziji.

gastroskopija v anesteziji

Kaj je gastroskopija v anesteziji?

Gastroskopija v anesteziji je varen in natančen endoskopski pregled zgornjih prebavil.Ta zdravniku omogoča neposreden pogled v notranjost požiralnika, želodca in dvanajstnika. Zaradi stresnega in hitrega načina življenja, nezdrave hrane in drugih škodljivih navad, je na pregled v gastroenterološko ambulanto napotenih vse več ljudi. Prav zato ni presenetljivo, da lahko na pregled čakate tudi pol leta.

Potek preiskave

Preiskavo lahko opravite v delni ali polni anesteziji. Pri bolniku med medicinskim posegom dosežemo stanje pomirjenosti in uspavanosti. To omogoča, da je poseg tako za bolnika in operaterja enostavnejši, zaradi česar dosegamo boljše izide posegov.

Tekom preiskave in po njen je prisoten anesteziolog. Gre za zanesljivo metodo pri odkrivanju vzroka krvavitve, vnetja, razjede ali tumorja požiralnika, želodca in dvanajstnika. Med pregledom je mogoče narediti tudi nebolečo biopsijo, odvzeti vzorci pa se pozneje posebej analizirajo. Zaradi izjemne natančnosti endoskopija velikokrat razkrije stvari, ki jih s pomočjo radiografije ni mogoče odkriti.

gastroskopija v anesteziji posvet

Preiskavo se priporoča tudi kot preventivni pregled. Predvsem za ljudi v zreli dobi, saj nekatere hude bolezni požiralnika in želodca lahko trajajo kar nekaj časa brez pomembnih simptomov. 

Glede na podatke iz seznama čakalnih dob Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), boste na gastroskopijo v povprečju čakali od štirih do šest mesecev.

Čakalne vrste lahko preskočite ali se odločite za presikavo preventivno samoplčaniški. Vse dodatne informacije o gastroskopiji in drugih pregledih brez čakalnih vrst pa smo vam na voljo svetovalci Spletne Klinike.

Za več informacij, pregledu, preiskavah nas pokličite na 041 440 905, pišete nam lahko na info@spletna-klinika.si in svoj termin si lahko rezervirate tudi preko spletnega obrazca: http://spletna-klinika.si/diagnostika/kontakt/