Magnetna resonanca hrbtenice

admin Articles Komentarji so izklopljeni za Magnetna resonanca hrbtenice

Vratna, prsna, ledvena in križna hrbtenica

Magnetna resonanca hrbtenice – delimo na vratne, prsne, ledvene in križne hrbtenice. Za vsak predel hrbtenice mora pacient biti napoten s posebna napotnico. Glede na diagnozo je včasih potrebno slikanje s kontrastnim sredstvom, ki ga vbrizgamo v žilo – veno, in s ponovnim slikanjem gledamo razporeditev kontrasta po tkivu, ki ga pregledujemo.

magnetna resonanca hrbtenice2

Magnetna resonanca (MR) hrbtenice je popolnoma neboleča, zdravju neškodljiva preiskava, ki deluje na osnovi radiofrekvenčnih valov in magnetnega polja in pri tem ne uporablja rentgenskega sevanja. Za magnetno resonanco hrbtenice se zdravniki odločijo takrat, ko z drugimi radiološkimi metodami ne morejo postaviti končne diagnoze.

Z MR preiskavo lahko opredelimo in lokaliziramo bolezenske procese v hrbtenici, kar nam omogoča nadaljnje preiskave (npr. biopsijo) ali zdravljenje (npr. operacijo). Priporočljivo je, da s seboj na preiskavo MR prinesemo izvide vseh predhodnih preiskav, saj s tem omočimo lažje postavljanje pravilne diagnoze.

Kdaj se izvaja magnetna resonanca hrbtenice?

MR hrbtenice se izvaja v primeru, da vas na preiskavo napoti klinični specialist ortoped, travmatolog, fiziater, nevrolog, nevrokirurg ali zdravnik družinske medicine, ki je mnenja, da je preiskava potrebna. Za preiskavo se lahko odloči tudi posameznik, ki na podlagi prejšnjih preiskav ni dobil odgovora na zdravstvene težave. Za magnetno resonanco se lahko odločimo tudi iz preventivnega razloga.

Med MR preiskavo in po njej

Preiskava MR je zelo varna do zapletov lahko pride, če ne povemo, da imamo v telesu kovinski tujek ali delec. Občasno pride do reakcije na kontrastno sredstvo. Preiskava magnetna resonanca hrbtenice se lahko opravi tudi v sedaciji.  Izvidi magnetne resonance so znani takoj po opravljeni preiskavi. Pacient dobi po preiskavi vso dokumentacijo potrebnio za daljne diagnosticiranje in zdravljenje. Preiskava MR traja cca 30 minut in je popolnoma neškodljiva.

magnetna resonanca hrbtenice

 

Naročanje na magnetna resonanca hrbtenice

Naročite se lahko vsak delovnik med 8.00 in 20.00 uro na številki 041 440 905 ali preko spletnega obrazca zahtevate več informacij s klikom na: Želim več informacij

Termin za preiskavo magnetna resonanca hrbtenice vam zagotovimo v roku 48 ur. 

Akcijska ponudba:

15% popusta na slikanje z magnetno resonanco celotne hrbtenice! Namesto 660€ boste plačali samo 520€! Poskrbite za svoje zdravje predno bo prepozno. Pokličite in si rezervirajte termin 041 440 905.