Novičke - Spletna klinika - Ortopedija

Magnetna resonanca hrbtenice

admin Articles Komentarji so izklopljeni za Magnetna resonanca hrbtenice

Vratna, prsna, ledvena in križna hrbtenica

Magnetna resonanca hrbtenice – delimo na vratne, prsne, ledvene in križne hrbtenice. Za vsak predel hrbtenice mora pacient biti napoten s posebna napotnico. Glede na diagnozo je včasih potrebno slikanje s kontrastnim sredstvom, ki ga vbrizgamo v žilo – veno, in s ponovnim slikanjem gledamo razporeditev kontrasta po tkivu, ki ga pregledujemo.

Preberi več


Magnetna resonanca samoplačniška

admin Articles Komentarji so izklopljeni za Magnetna resonanca samoplačniška

Magnetna resonanca – termin takoj

Magnetna resonanca samoplačniška je moderna diagnostična metoda, ki se danes v medicini vse pogosteje uporablja. Slikanje z magnetno resonanco je popolnoma brez bolečin in varno, kar pomeni brez škodljivega sevanja.

Preberi več


Magnetna resonanca kolena

admin Articles Komentarji so izklopljeni za Magnetna resonanca kolena

Kaj je magnetna resonanca kolena?

Ko govorimo o bolečinah, ki trajajo dlje časa in do katerih lahko pride zaradi športne poškodbe, posledice udarca ali nepravilnega giba ali daljše obremenitve sklepa je kakršnakoli bolečina v notranjosti sklepa ali nestabilnosti sklepa potrebna po obravnavi magnetna resonanca kolena.

Preberi več


Hernija diska – zdravljenje z minimalno invazivno DiscoGel metodo

Aleksandra Selčan Articles Komentarji so izklopljeni za Hernija diska – zdravljenje z minimalno invazivno DiscoGel metodo

hernija-diska

Ko uščipne v križu!

Če statistični podatki veljajo, tudi vi spadate med veliko večino ljudi, ki jih je vsaj enkrat v življenju uščipnilo v križu, kot temu pravimo v pogovornem jeziku. Bolečina lahko traja le hip, več dni ali celo tednov, pri nekaterih ljudeh pa se sprevrže v kronično.

Preberi več


Artroskopija kolena na napotnico

Aleksandra Selčan Articles Komentarji so izklopljeni za Artroskopija kolena na napotnico

Artroskopija kolena na napotnico v Zagrebu

Na poseg artroskopija kolena na napotnico vam ni potrebno več čakati na operacijo v Sloveniji. Poseg lahko na podlagi izdane napotnice opravite v eni od ortopedskih klinikik v  Zagrebu že jutri. ZZZS pa vam povrne kompletni strošek posega.

Preberi več


NEVROKIRURGIJA – bolnica Sveta Katarina

Aleksandra Selčan Articles Komentarji so izklopljeni za NEVROKIRURGIJA – bolnica Sveta Katarina

Specialist nevrokirurg – okrepljena ekipa v Specialistični bolnici Sveta Katarina

Doseganje odličnosti na področju zdravstvene oskrbe je osnovna zahteva pri poslovanju Specialistične bolnišnice Sv. Katarina že od samega začetka, ta cilj pa se nenehno uresničuje in potrjuje. Nahaja se v vseh segmentih aktivnosti, ki jih je postopoma vse več. Strokovnost in interdisciplinarnost sta temelja odličnosti, strokovnemu timu vrhunskih specialistov pa sta se pred kratkim pridružila še dva priznana strokovnjaka – nevrokirurga.

Preberi več


Kaj je magnetna resonanca?

Aleksandra Selčan Articles Leave a comment  

Slikanje notranjosti telesa z magnetno resonanco (Magnetic Resonance Imaging – MRI) je ena izmed novejših tehnik preiskovanja notranje zgradbe človeškega telesa, predvsem mehkih tkiv, kot so mišice, notranji organi, žile, vezi in živčni sistem, pri kateri se uporabljajo lastnosti magnetnega polja, radijskih valov in računalnika.

Preberi več


Artroskopija kolena – brez čakalne dobe!

admin Articles Leave a comment  

Termin takoj- brez čakalne dobe!

Termin lahko imate že jutri – stroški zdravljenja pa se vam povrnejo iz naslova ZZZS!

Oktober je mesec artroskopsih posegov. Operacija – artroskopija kolena že za 950€. ZZZS pa vam na podlagi predhodno izdane napotnice povrne kompletni znesek operacije. 

Preberi več


Magnetna resonanca brez čakalne dobe!

admin Articles Leave a comment  

Magnetna resonanca – preskočite čakalne dobe!

Magnetna resonanca – termin takoj!

Na magnetno resonanco skeleta je marca pri redni stopnji čakalo 5.003 oseb, pri stopnji hitro pa kar 5.945 ljudi. Tako kaže marčevsko poročilo o čakalnih dobah Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Preberi več


Aktualno

admin Articles Komentarji so izklopljeni za Aktualno