Astigmatizem ali očesni cilinder

admin Articles Komentarji so izklopljeni za Astigmatizem ali očesni cilinder

Astigmatizem ali očesni cilinder je stanje očesa povezano s projiciranjem svetlobe v očesu. Lahko se izraža kot kratkovidnost ali daljnovidnost. Gre za pogost pojav, ki je prisoten skoraj v vsakem očesu in je posledica nepravilne ukrivljenosti roženice.

Astigmatizem ali očesni cilinder povzroča zamegljeno sliko brez ostrine na vseh razdaljah. Ta se izraža na vseh razdaljah, vožnja, branje, gledanje v daljavo,… Velikokrat povzroča občutek utrujenih, bolečih oči in glavobol. Najbolj izražen simptom pri astigmatizmu je škiljenje.

astigmatizem ali očesni cilinder boleče oči

Se vam pogosto dogaja, da škilite, da je vaš vid brez ostrine, so vaše oči utrujene in boleče in vas velikokrat boli glava? Potem obstaja velika verjetnost, da imate astigmatizem ali očesni cilinder.

Kaj je astigmatizem ali očesni cilinder?

Gre za posledico nepravilne ukrivljenosti roženice. Zaradi nepravilnosti se svetloba pri prehodu lomi nepravilno. Svetlobni žarki se zato ne zberejo na skupni točki na mrežnici ampak se zberejo na več žariščnih točkah pred in za mrežnico. Posledica tega je vid brez ostrine na vseh razdaljah.

astigmatizem ali očesni cilinder prikaz

Kako ga odpravimo?

Uspešno ga odpravljamo z eno od metod laserske odprave dioptrije. Najprej je potrebno opraviti razširjeni pregled oči na podlagi katerega vam specialist predlaga najboljšo možno rešitev. Rezultati uspešne odprave astigmatizma so lahko napovedani po pregledu. V primeru, da ima pacient dioptrijo in astigmatizem se obe težavi odpravita v enem postopku.

Odprava je trajna. Kar pomeni, da simptomov kot so bleščanje, slaba ostrina, glavoboli ne bodo več stalnica v vašem življenju. Najbolje od vsega pa je da se za vedno znebite kontaktnih leč in dioptrijskih očal.

astigmatizem trajna odprava

Preverite ali ste kandidat za odpravo astigmatizma

Naročite se na pregled oči že danes in izvedite ali ste kandidat za lasersko odpravo dioptrije in astigmatizma. Če se boste prijavili do konca meseca marca vam podarjamo 50€ popusta na pregled oči in 300€ popusta na izbrano metodo.

Za več informacij nas pokličite na številko 041 440 905 ali se na pregled prijavite na povezavi: Želim več informacij in rezervacijo termina za pregled