Zobni vsadki ali implantati trajna rešitev ob izgubi zob

Zobni vsadki so postali priljubljen način zamenjave manjkajočih zob. So trajna rešitev, ki zagotavlja kakovostno nadomestilo izgubljenega zoba. Kvaliteta zobnih implantatov je zelo pomembna, saj od nje odvisna dolgotrajnost in uspešnost postopka.

zobni vsadki

Zobni vsadki – vgradnja

Postopek vgradnje implantata se začne s pregledom ustne votline in zob. V primeru, da so dlesni ali okoliška tkiva vnetja, jih je treba zdraviti, preden se lahko začne postopek. Nato se v zobni kosti izvrtajo luknje, kamor se nato vstavijo implanti. Po vgradnji se implantati morajo integrirati v zobno kost, kar traja od nekaj tednov do nekaj mesecev. Ko so implantati dobro integrirani, se na njih namesti protetični nadomestek. Zobni vsadki so primerni za osebe, ki imajo enega, več manjkajočih zob in v primeru brezzobosti, zaradi različnih vzrokov, kot so poškodbe, bolezni dlesni ali zobne gnilobe. Prav tako so primerni za tiste, ki se želijo izogniti nošenju snemljivih protez.

zobni vsadki vgradnja

Postopek vgradnje implantata se začne s pregledom ustne votline in zob. V primeru, da so dlesni ali okoliška tkiva vnetja, jih je treba zdraviti, preden se lahko začne postopek. Nato se v zobni kosti izvrtajo luknje, kamor se nato vstavijo implanti. Po vgradnji se implantati morajo integrirati v zobno kost, kar traja od nekaj tednov do nekaj mesecev. Ko so implantati dobro integrirani, se na njih namesti protetični nadomestek.

Pri izbiri zobnih implantatov je treba paziti na kvaliteto. Kvalitetni implantati so izdelani iz titanove zlitine, ki jo telo dobro sprejme. Zato je verjetnost, da bi prišlo do zavrnitve zobnega implanta, zelo nizka. Poleg tega so kvalitetni implantati zasnovani tako, da zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in dobro funkcionalnost.

Pri nas vam ponujamo le priznane certificirane blagovne znamke zobnih vsadkov kot sta Straumann in Miso. Zobni implantati se lahko vgrajujejo le s strani izkušenega zobozdravnika ali implantologa. Ti strokovnjaki morajo imeti ustrezno usposabljanje in izkušnje, da lahko izvajajo postopek vgradnje zobnih implantatov. Pred postopkom se mora pacient posvetovati s svojim zobozdravnikom in se prepričati, da je primeren kandidat za zobne implantate.

Redna nega in kontrolni pregledi so obvezni!

V skladu s priporočili zobozdravstvenih strokovnjakov je treba redno skrbeti za zobne implantate, enako kot za naravne zobe. To vključuje redno čiščenje zob in redne letne kontrolne preglede pri zobozdravniku.

zobni vsadki

Naročite se na brezplačni pregled in posvet

Niste prepričani ali je zobni vsadek prava izbira? Dvomite v kvaliteto dela in materialov? Ne veste ali ste primeren kandidat-ka za zobni vsadek? Pridite v naš Center odličnosti za dentalno zdravje na BREZPLAČEN pregled in posvet. Odgovorii bomo na vsa vaša vprašanja in dvome ter skupaj poiskali pot do vašega zdravega popolnega nasmeha. Termin za brezplačni pregled in posvet si lahko rezervirate s klicem na številko 041440905 ali preko kontktnega obrazca na spodnji povezavi.