Magnetna resonanca srca

Magnetna resonanca srca s kontrastnim sredstvom – za globok pogled v srce.

Magnetna resonanca srca je napredna slikovna tehnika, ki uporablja močno magnetno polje in radijske valove za ustvarjanje izjemno podrobne slike srčnih struktur. Pri tej preiskavi se lahko uporabi tudi kontrastno sredstvo, ki omogoča boljšo vizualizacijo srčnih tkiv in odkrivanje morebitnih nepravilnosti.

Kaj diagnosticiramo s preiskavo MR srca?

Zahvaljujoč magnetni resonanci srca s kontrastnim sredstvom lahko diagnosticiramo številne srčne bolezni. Med najpogostejšimi so:

  1. Koronarna bolezen srca: Preiskava nam omogoča oceno stanja koronarnih arterij, ki oskrbujejo srce s kisikom in hranili. S tem lahko odkrijemo zožitve ali zapore arterij ter določimo obseg srčne mišične poškodbe.

  2. Miokardni infarkt: Magnetna resonanca srca nam omogoča oceno obsega srčne mišične poškodbe po srčnem infarktu, kar je ključno pri določanju nadaljnjega zdravljenja in prognozi.

  3. Kardiomiopatije: Preiskava nam omogoča odkrivanje in oceno različnih vrst kardiomiopatij, ki vplivajo na strukturo in funkcijo srčne mišice.

  4. Srčni tumorji: Magnetna resonanca srca je izjemno občutljiva pri odkrivanju in ocenjevanju tumorjev srca, kar je ključno pri načrtovanju zdravljenja.

Potek in trajanje preiskave mr srca

Trajanje preiskave magnetne resonance srca s kontrastnim sredstvom je odvisno od več dejavnikov, vključno z obsegom preiskave in zdravstvenim stanjem posameznika. Običajno traja od 30 do 60 minut. Pred samo preiskavo bo strokovnjak opravil temeljit pregled vašega zdravstvenega stanja in vam podal ustrezna navodila glede prehrane in jemanja morebitnih zdravil.

Preiskavo magnetne resonance srca s kontrastnim sredstvom naj bi opravil izkušen specialist, kot je kardiolog ali radiolog, ki ima ustrezno znanje in izkušnje za interpretacijo slik in postavitev diagnoze. Pred preiskavo se posvetujte s svojim zdravnikom, ki vas bo napotil k ustrezni strokovni osebi.

Preizkusite magnetno resonanco srca s kontrastnim sredstvom in poglejte globoko v srce. To je natančna, neinvazivna metoda, ki vam lahko zagotovi dragocene informacije o zdravju vašega srca.

S srcem se ne šalite! Poskrbite zanj in ohranite svoje srce zdravo. Kontaktirajte nas že danes in se naročite na to pomembno preiskavotako da nas pokličete 041440905 ali izpolnite kontaktni obrazec in vas mi kontaktiramo v roku 24 ur.