Ortodont na Hrvaškem: Kdaj in kako do povračila stroškov zdravljenja?

Ortodont na Hrvaškem in povračilo stroškov ortodontskega zdravljenja. Starši se pogosto sprašujejo o možnostih povračila stroškov za zobni aparat svojim otrokom. V Sloveniji obstaja možnost čezmejnega zdravljenja na Hrvaškem, ki omogoča, da otroci s napotnico za ortodonta pridobijo povračilo stroškov za zobni aparat od ZZZS. Tu je nekaj ključnih informacij.

ortodont na hrvaškem

Ortodont na Hrvaškem

Čezmejno ortodontsko zdravljenje na Hrvaškem omogoča hitro in učinkovito terapijo za ravnanje zob. Zdravljenje traja običajno od 16 do 24 mesecev, kar je krajše od čakalnih dob v Sloveniji. Starši so poročali o pozitivnih rezultatih in zadovoljstvu otrok.

Pogoji za povračilo stroškov:
  1. Stopnja malokluzije in EF indeks: Otroci s srednjo, težko ali zelo težko zobno čeljustno deformacijo (malokluzija) imajo pravico do zobnega aparata na napotnico. Pri tem morajo doseči EF indeks 15 plus točk na ortodontskih meritvah.

  2. Ortodontski pregled do 16. leta: Otrok mora narediti ortodontski pregled z meritvami do dopolnjenega 16. leta starosti. Po tej starosti se pravica do povračila stroškov za zobni aparat ugasne, razen za odrasle, ki ga potrebujejo kot pripravo na kirurški poseg.

  3. Starost in trajanje zdravljenja: Povračilo stroškov za zobni aparat velja do dopolnjenega 18. leta, če je otrok dosegel pogoje malokluzije in EF indeksa ter ima opravljen ortodontski pregled. Zobni aparat je možen tudi za otroke nad 18 let, če so izpolnjeni pogoji.

Postopek pridobitve povračila stroškov:
  1. Ortodontski pregled in diagnostika: Ortodont bo ocenil, ali otrok izpolnjuje pogoje za zobni aparat na napotnico. Diagnostika vključuje tudi RTG slike za določitev težavnostne stopnje.

  2. Opravljeno ortodontsko zdravljenje: Za povračilo stroškov mora biti opravljeno ali plačano ortodontsko zdravljenje na Hrvaškem. Starši morajo terapijo predhodno plačati, nato pa jim ZZZS povrne stroške čezmejnega zdravljenja.

  3. Dokumentacija in upravna odločba: Potrebna je pravno ustrezna dokumentacija in vloga za povračilo stroškov. Na podlagi tega bo ZZZS izdal upravno odločbo o odobritvi pravice do ortodontskega zdravljenja na Hrvaškem.

Ortodont na hrvaškem

Če razmišljate o zobnem aparatu za svojega otroka, lahko preverite možnost čezmejnega zdravljenja na Hrvaškem pri nas. Ortodont na Hrvaškem brez čakalnih dob zagotavlja prvi pregled znotraj 7 delovnih dni. Pomembno je, da otrok izpolnjuje pogoje malokluzije, EF indeksa ter opravi ortodontski pregled. S tem pristopom lahko poskrbite za zdrav nasmeh vašega otroka brez dolgih čakalnih dob.

Za več informacij in naročilo pregleda pokličite 041440905 ali se prijavite na brezplačni posvet preko kontaktnega obrazca na povezavi spodaj.