Magnetna resonanca termin takoj!

Magnetna resonanca termin takoj! Brez čakalnih dob! Če želite na specialistični pregled takoj ali v nekaj dneh,  smo vam v Spletni kliniki za rezervacijo terminov v vrhunsko opremljenih klinikah na voljo vsak delovnik med 8:00 in 17:00 uro na telefonski številki  041 440 905.

magnetna resonanca male medenice

Slikanje notranjosti telesa z magnetno resonanco (Magnetic Resonance Imaging – MRI) je ena izmed novejših tehnik preiskovanja notranje zgradbe človeškega telesa, predvsem mehkih tkiv, kot so mišice, notranji organi, žile, vezi in živčni sistem, pri kateri se uporabljajo lastnosti magnetnega polja, radijskih valov in računalnika. Zdravnikom omogoča pogled in predstavo posameznega organa ali celotno telo, odvisno seveda od namena preiskave. Gre za metodo, povezano z magnetnimi lastnostmi nekaterih jeder atomov.

Magnetna resonanca deluje brez rentgenskih žarkov, dosedanje preiskave pa niso pokazale škodljivih vplivov na človeški organizem, zato je primerna tudi za pogoste preglede v kratkem obdobju.

Napravo se uporablja za odkrivanje številnih bolezni in je ena izmed temeljnih izbir v onkološki diagnostiki.  Poleg odkrivanja rakavih obolenj je eno od najpomembnejših preiskovanj tudi pregledovanje živčnega sistema, saj dopušča najnatančnejši vpogled v razvejenost medsebojnih povezav v možganih in pregled hrbtnega mozga.

Funkcijsko slikanje možganov je pri nas že precej razvito, ni več le raziskovalna metoda, temveč je lahko tudi pomemben pripomoček pri načrtovanju nevrokirurških posegov pri operativni odstranitvi možganskih tumorjev.

Novejše  preiskave so v pomoč pri otrocih z vedenjskimi motnjami. Pri nekaterih odraslih pa naj bi nevrološka magnetna resonanca pokazala več vrst možganskih bolezni, kot sta parkinsonova in alzheimerjeva.

magnetna resonanca celega telesa

Magnetna reonanca termin – rezervacije!

Naročite se lahko vsak delovnik med 8.00 in 20.00 uro na številki 041 440 905 ali preko spletnega obrazca zahtevate več informacij s klikom na: Želim več informacij

Termin za preiskavo magnetna resonanca vam zagotovimo v roku 48 ur.