Ortodont na napotnico

do 3.000 evrov povračila za zobni aparat

Kako do ortodonta na napotnico brez čakanja?

Ortodont na napotnico in nemogoče čakalne dobe so za starše prava nočna mora. Ali veste, da so v Sloveniji čakalne dobe na prvi pregled pri ortodontu dve leti in tudi do 10 let za začetek terapije? Zato obstaja velika verjetnost, da bo vaš otrok v času “čakalne dobe” dopolnil 16 let in ne bo več upravičen do brezplačnega ortodontskega zdravljenja. In kaj lahko storite vi?

Čakalne dobe

Če imate napotnico za ortodonta, še ne pomeni, da bo otrok do svojega 16. leta starosti začel ortodontsko terapijo. Kot že številnim se lahko tudi vam zgodi, da zaradi predolgih čakalnih dob po otrokovem 16. letu starosti končate v samoplačniškem sistemu ortodontskega zdravljenja, kar pomeni, da boste morali kriti vse stroške, ki bodo nastali med zdravljenjem. Zavarovalnica pa vam v tem primeru ne povrne niti evra.

Ortodont z napotnico v Zagrebu je rešitev

Čakalne dobe lahko preskočite in se na podlagi izdane napotnice odločite za ortodontsko terapijo v katerikoli državi znotraj Evropske unije. Ortodontsko zdravljenje na napotnico brez čakalne dobe vam v Spletni kliniki omogočamo skladno s pravico slovenskega pacienta o čezmejnem specialističnem zdravljenju v tujini (EU).

Ortodontski pregled

Prvi korak je pregled pri ortodontu vključuje diagnostiko čeljustnih in obraznih deformacij, odtis zob in meritve, po katerih se potrdi, ali se otrok lahko zdravi na napotnico in kateri zobni aparat je zanj primeren. V našem centru odličnosti za ortodontijo boste na termin za prvi pregled čakali 7 dni. Na pričetek terapije pa 14 dni od pregleda.

ortodont zagreb

Ortodont na napotnico termin

Pri nas na prvi pregled ne boste čakali več kot 7 delovnih dni. Ortodontsko obravnavo pričnemo najkasneje 14 dni po opravljenem pregledu. V našem centru imate možnost izbire zobnih aparatov kot sta samozaklepni klasični kovinski ali estetski zobni aparat. Za obe opciji ste upravičeni popolnega povračila stroškov iz naslov ZZZS.

Za več informacij nas pokličite na številko 041440905 ali nam vaše podatke zaupajte v kontaktnem obrazcu na spodnji povezavi in vas bomo poklicali v roku 24ih ur.