Ortodont na napotnico

 

Ortodont na napotnico brez čakalnih dob!

Ne dovolite, da bi dolge čakalne dobe vašemu otroku preprečile ortodontsko zdravljenje na napotnico. Preskočite čakalne vrste in začnite z zdravljenjem takoj!

Ko prejmete napotnico za ortodonta se za mnoge starše prične prava nočna mora, saj je ortodonta na napotnico v Sloveniji skoraj nemogoče dobiti. Dolge čakalne dobe lahko trajajo tudi di 10 let za prvi ortodontski pregled in še dlje za začetek zdravljenja.

V Spletni kliniki boste na termin pregleda čakali: 7 dni

Na začetek ortodontskega zdravljenja: 14 dni

REZERVIRAJTE TERMIN ZA PRVI PREGLED

Z zdravljenjem mora otrok pričeti pred dopolnjenim 16. letom starosti sicer do ortodontskega zdravljenja na napotnico ni upravičen. Zato ne dopustite, da se vam zgodi, da bo bo pri vašem otroku za obisk ortodonta in ortodontsko zdravljenje prepozno.

Kdo so primerni pacienti za čezmejno ortodontsko zdravljenje?

  • otroci in mladostniki, ki še nimajo napotnice ali se vpisujejo prvič

  • otroci in mladostniki, ki imajo veljavno napotnico, vendar še niso izbrali ortodonta

  • otroci in mladostniki, ki so na čakalnem seznamu in zaradi nedopustnih čakalnih dob niso deležni pravočasnega zdravljenja

  • otroci in mladostniki, ki že imajo izbranega ortodonta v Sloveniji vendar želijo menjavo ortodonta zaradi neuspešnega zdravljenja

  • Samoplačniško

Ne čakajte – zagotovite si pravočasno ortodontsko zdravljenje v Centru odličnosti za ortodontijo v Zagrebu

Prvi korak za čezmejno ortodontsko zdravljenje je veljavna napotnica osebnega zobozdravnika ali kopijo izvirne napotnice, če je vaš otrok že prijavljen pri izvajalcu. Nato nas pokličete ali nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca. Naše strokovno osebje vam bo odgovorilo ali vas poklicalo v 24 urah. Z nasveti vam bomo pomagali izbrati vso potrebno dokumentacijo in termin za vašega otroka že naslednji dan!

Ortodont na napotnico, prvi pregled za zobni aparat

Sledi prvi specialistični pregled pri ortodontu, ki vključuje diagnostiko ter plan terapije, na podlagi katerega se nato določi, kateri zobni aparat je primeren, le-ta se namesti v roku 14 dni. Ortodont si bo ob vašem obisku vzel dovolj časa, vam svetoval in vam razložil celoten postopek, ki bo vašemu otroku na koncu ortodontskega zdravljenja pričaral prijeten, zdrav nasmeh.

Plačilo ortodontskega zdravljenja in povrnitev stroška

Stroške, prvega pregleda, ortodontskega zdravljenja in zobnega aparata v celoti plačate pri ortodontu na kliniki, originalni račun, ki ga dobite ob plačilu, pa se shrani in uporabi kot obvezna priloga k vlogi za povračilo stroškov zdravljenja pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Povračilo stroška zajema:

  • Stroške prvega pregleda

  • Stroške zdravljenja

  • Nakup zdravil na recept (v kolikor so potrebna)

Državljani Evropske unije imamo pravico do zdravstvenega varstva v kateri koli drugi državi EU in do povračila stroškov za zdravljenje v tujini. Direktiva 2011/24/EU o pravicah bolnikov pri zdravstvenem varstvu v tujini določa pogoje, pod katerimi vas lahko napotimo na zdravljenje v drugo državo EU in za opravljeno storitev uveljavite povračilo . Več o tem prebirite na povezavi: povračilo stroškov zdravljenja 44.c členom (ZZVZZ).

Z več informacij smo vam na voljo na telefonski številki 041440905. Za brezplačne konzultacije glede povračila stroškov se lahko prijavite tudi preko spletnega obrazca na povezavi: TUKAJ