magnetna resonanca celega telesa

Magnetna resonanca (MRI) je diagnostična preiskava, ki uporablja magnetno polje in radijske valove za ustvarjanje podrobne slike notranjih organov in struktur telesa. To je neinvazivna metoda, kar pomeni, da ne zahteva nobenih kirurških posegov ali vstavljanja kateterjev, da bi dobili slike notranjih organov.

Najboljši vpogled v fizično zdravje

MRI je zelo uporabna metoda za diagnosticiranje različnih bolezni in stanj kot do tumorji, poškodbami možganov, spinalnih stenozami, okužbami in poškodbami sklepov. Slika, ki jo dobimo z MRI, je zelo podrobna in natančna, saj lahko prikaže notranje strukture v visoki ločljivosti. To je še posebej pomembno pri diagnosticiranju nevroloških stanj, kot so možganski tumorji ali kapi, saj lahko pomaga zdravnikom pri določanju, kateri deli možganov so bili prizadeti. MRI lahko pomaga tudi pri ocenjevanju učinkovitosti zdravljenja, saj omogoča primerjavo slik pred in po zdravljenju. To omogoča zdravnikom, da ocenijo, ali je zdravljenje uspelo in ali je treba prilagoditi potek zdravljenja.

magnetna resonanca

Magnetna resonanca potek preiskave

Preiskava z magnetno resonanco običajno traja od 30 minut do ene ure, vendar lahko traja dlje, če gre za kompleksnejše primere. Med preiskavo boste ležali na mizi, ki se bo pomikala skozi velik valj s močnim magnetom. Zvoki, ki jih slišite med preiskavo, so posledica delovanja radijskih valov in so popolnoma normalni. Preiskava z magnetno resonanco je pomembna diagnostična metoda, ki omogoča natančno in podrobno sliko notranjih organov in struktur. Čeprav obstajajo potencialni neželeni učinki, so ti običajno blagi in redki. Če vam zdravnik predpiše MRI, se ne bojite in se sprostite ter prepustite napravi, da opravi svoje delo.

Naročanje na preiskavo MRI

V naših diagnostičnih centrih lahko izberete med samoplačniško storitvijo ali preko napotnice s predhodno odobritvijo ZZZS. Za več informacij, rezervacijo termina smo doegljivi preko telefona 041440905, preko maila info@spletna-klinika.si ali preko kontaktnega obrazca spodaj.