Zobna proteza na implantatih

admin Blog Komentarji so izklopljeni za Zobna proteza na implantatih

Zobna proteza na implantatih omogoča višjo kakovost življenja in trajno rešitev pri brezzobosti v vseh starostnih obdobjih.Zobni implantati pomenijo pomembno prednost in trajno rešitev na področju popolne brezzobosti. Osebe, ki so uporabljale snemno protezo in so jo nadomestile z fiksno, pravijo, da je kakovost njihovega življenja boljša.

zobna proteza na implantatih

Zakaj je zobna proteza na implantatih dobra odločitev?

Zobni implantati ali vsadki zagotavljajo protezi dodatno podporo, kar omogoča stabilnost in lažje žvečenje hrane. Zobna proteza na implantatih je zagotovo najboljša in trajna rešitev pri brezzobosti. Primerna je za odrasle osebe pri katerih je potrebno nadomestiti celoten zobni lok. Običajno je protetika izdelana iz porcelana v določenih primerih pa se odločamo tudi za kovinsko keramično kombinacijo.

Zobna proteza na implantatih vam zagotavlja boljšo kakovost življenja, tudi v visoki starosti.                                       Prednosti fiksne proteze:

  • hitrost posega celotnega postopka,
  • stabilnost in lažje žvečenje,
  • ne moti pri govoru,
  • dolgoročna obstojnost,
  • cenovna ugodnost,
  • neprimerno boljša kakovost življenja

Ko govorimo o zobni protezi na implantatih oz. All on 4 govorimo o dobri življenjski naložbi. Fiksna proteza na implantatih je bistveno boljša odločitev kot običajna totalna proteza. Gledano iz finančnega vidika pa zobna proteza na implantatih predstavlja odlično rešitev za dobro ceno.

Postopek vgradnje implantatov in nametitev proteze

V naših Centrih odličnosti za dentalno zdravje ne bomo kar takoj »štartali« z vgradnjo implantatov. Najprej se bomo z vami pogovorili o težavah, željah, možnostih in najboljši rešitvi za vas. Opravili bomo kompleten klinični pregled, slikanje zob in se vam maksimalno posvetili. Pripravili vam bomo finančno ponudbo, ki bo tudi končna ponudba, brez kasnejših finančnih »presenečenj«. In počakali na vašo odločitev.

Z naslednjim obiskom se prične postopek vgradnje implantatov za vašo fiksno protezo. Vgradnja implantatov je po postopku sprednjih dveh ravno v čeljust in zadnjih dveh pod kotom. Vgrajujejo se izključno implantati preverjene kvalitete s katerimi imamo dolgoletne izkušnje pri pacientih in ki lahko zagotovijo stabilnost proteze. Implantatio se vgradijo neposredno v jagodičje kosti saj na ta zagotavlja dovolj opore za dolgoročno obstojnost in trdnost. Sledi nadgradnja s posebnimi sidrišči, ki držijo zobno protezo. Sledi izdelava ali priprava obstejoče protetike za fiksiranje.

Praviloma se vgrajuje od 2 do 6 implantatov v vsako čeljust. Za dobro in uspešno stabilizacijo zgornje zobne proteze je treba vgraditi vsaj 4 implantate. Za spodnjo zobno protezo pa sta potrebna najmanj 2 implantata.

Dobro je vedeti

Zobna proteza na implantatih ali tako imenovana All on 4 tehnika je primerna za vse, ki si želijo s fiksno protetiko nadomestiti vse zobe v zobnem loku. Za to se lahko odloči oseba, ki je popolnoma brez zob, ki ima še nekaj svojih zob ali si želi zamenjati svojo snemno protezo s fiksno.

Pred posegom se je potrebno posvetovati o vašem zdravstvenem stanju. Kar nekaj bolezni je pri katerih lahko naletimo na negativni stranski pojav v fazi celjenja ali kako drugače ovirajo uspešnost posega.

Uspešnost, čvrstost in trajnost posega je odvisna od poznavanja in strokovno opravljenega kirurškega dela vstavitve posameznega implantata. Zato je dobro preveriti izkušnje kirurgov in klinike na področju implantologije. Največkrat se osebe odločijo in izberejo kliniko na podlagi priporočila. V našem Centru odličnosti beležimo da kar 70% pacientov ki se odločijo za poseg pridejo k nam na podlagi priporočila prijatelja ali sorodnika. Na fotagrafijah spodaj nekaj primerov zadovoljnih nasmeškov z All on 4 metodo.

zobna proteza na implantatih pacient 1

Rezervirajte svoj termin za brezplačni pregled že danes

Pridružite se družini zadovoljnih pacientov, ki so se odločili za zobno protezo na implantatih in izboljšajte kakovost vašega življenja. Naročite se že danes na prvi BREZPLAČNI pregled in posvet v naših Centrih odličnosti za dentalno zdravje. Pokličite nas na telefonsko številko 041 440 905 ali nam pišite preko kontaktnega obrazca na povezavi: Zanima me All on 4 in želim brezplačni pregled