Cena zobnega implantata

Aleksandra Selčan Blog Komentarji so izklopljeni za Cena zobnega implantata

Cena zobnega implantata je odvisna od blagovne znamke, materiala v površini implantata, v delih za nadgradnjo – abutmentom, velikostjo ter obliko implantata.

cena zobnega implantata

Cena zobnega implantata med različnimi zobnimi ambulantami lahko dosega tudi do 400% razlike v ceni za isto blagovno znamko. Zato preverjanje cen preden se odpravite na poseg vgradnje zobnega implantata ne bo odveč. Na trgu je trenutno več tisoč proizvajalcev zobnih implantatov in zobni implantat lahko kupite preko spleta že za 100€.  Ni pa vsak titanov vijak – zobni implantat primeren za vgradnjo.

Pri zobnem vsadku je zelo pomembna čistost materiala in napredna obdelava le teh. Namreč, boljši vsadki imajo bolj napredno in dovršeno obdelane površine kar o omogoča, da se vaša kost prej in bolje priraste na vijak, ki ga kasneje obremenimo še z nadgradnjo. V kolikor implantat nima dobro obdelane površine lahko pride, do odstopanja implantata že zelo hitro po vgradnji ali kasneje ob nadgradnji oz namestitvi zobne krone.

Dobra cena zobnega implantata = dobra kvaliteta

Cena zobnega implantata, ki ustreza vsem zahtevanim standardom, na trgu ne more biti nižja od 400€. Pri izbiri je zelo pomembna tradicija blagovne znamke, se pravi, da ima določena blagovna znamka več letno tradicijo kakovosti in več letne izkušnje vgrajevanje določenega tipa zobnega implantata. Na podlagi tega lahko po več letih z zagotovotjo potrdijo kvaliteto zobnega implantata.

Za zobne implantate nižjega cenovnega razreda pod 400€ se je izkazalo, da imajo največji problem pri povezavi med vijakom in nadgradnjo. Večkrat pridejo k nam tudi pacienti s težavami in vnetjem ob implantatih, pa ne vedo niti katere vsadke imajo v čeljusti. Vse kar lahko povedo je, da so jim zagotovili, da so to najboljši implantati iz Nemčije ali Švice. Izkaže se da imajo v ustih res nemški implantat, vendar žal od nepriznanega in nekvalitetnega proizvalaca. Zaradi slabe obdelave namreč prihaja do različnih poškodb kosti ob vsadku in vnetji. V takem primeru je pacientu potrebno vse vijake odstraniti in postopek pričeti znova.

Cena naj bo od 400€ dalje

V našem centru za dentalno zdravje uporabljamo zobne implantate priznanih blagovnih znamk kot sta Straumann ( Švica ) in Mis ( ZDA ). Gre za dva največjega proizvajalca implantatov na svetu. V podjetju Straumann razvijajo in izdelujejo zobne vsadke že več kot 40 let . V podjetju MIS dental implants pa letos obeležujejo 25 let delovanja. Zato vam pri nas lahko za zagotovimo vgradjo kvalitetnih zobnih implantatov za katere vam izdamo tudi garancijo.

Cena zobnega implantata MIS je 450€. Cena zobnega implantata Straumann je 650€  

Letno se v naši regiji vgradi več kot 250.000 zobnih implantatov blagovne znamke Straumann in Mis.

Dobro je vedeti

Vgraditev zobnega implantat je za vas pomembna odločitev in naj se ne zgodi zgolj na podlagi dobre, super ugodne ponudbe. Priporočena cena kvalitetnega zobnega implantata je med 400€ do 700€. Preverite katero blagovno znamko zobnega implantata vam bodo vgradili in zahtevajte certifikat z garancijio. Ob upoštevanju teh priporočil vam bo zobozdravnik zagotovil kvalitetno opravljeno storitev, preverjen in kakovosten zobni vsadek ter dolgoročno rešitev ob nadomestitvi enega ali več zob.

Kam naj grem, kakšna bo klinika, kakšna bo kvaliteta storitev, itd? To so vprašanja, ki si jih morate postaviti. Zato zahtevajte možnost brezplačnega pregleda in posveta in se sami prepričajte v kvaliteto kliniki, ki jo boste izbrali.

cena zobnega implantata

V naših Centrih odličnosti za dentalno zdravje nudimo paket BREZPLAČNEGA PREGLEDA, ki je popolnoma neobvezujoč. Naročite se na pregled s klicem na številko 041 440 905 ali to storite preko spletnega obrazca na povezavi