Artroskopija kolena – brez čakalne dobe!

admin Articles Leave a comment  

Termin takoj- brez čakalne dobe!

Termin lahko imate že jutri – stroški zdravljenja pa se vam povrnejo iz naslova ZZZS!

Oktober je mesec artroskopsih posegov. Operacija – artroskopija kolena že za 950€. ZZZS pa vam na podlagi predhodno izdane napotnice povrne kompletni znesek operacije. 

Artroskopija kolena je minimalno invaziven kirurški poseg, ki se uporablja za diagnostiko in zdravljenje poškodb in obolenj sklepov. Gre za posege, ki so tehnično zahtevnejši od primerljivih klasičnih kirurških posegov, zahtevajo visoko stopnjo izurjenosti operaterja in posebno tehnološko opremljenost, ki jo zagotavljajo v bolnici Sv. Katarina in imajo zato številne prednosti.

specislisti_svkatarina_ortopedija

Artroskopijo kolena izvedemo odvisno od vrste poškodbe ali obolenja, ki ga z artroskopskim posegom zdravimo v lokalni, spinalni ali splošni anesteziji.

Najpogosteje sta za izvedbo kolenske artroskopije potrebna le dva drobna reza, eden za uvedbo optike in drugi za uvedbo inštrumentov. Med samim posegom je kolenski sklep napolnjen s sterilno fiziološko raztopino. Pri posegu glede na vrsto poškodbe ali obolenja odstranimo okvarjeni ali bolezensko spremenjeni predel tkiva ali rekonstruiramo poškodovane vezi.

Indikacije za artroskopijo kolena:

– Poškodba ali degenerativna okvara meniskusov

– Znotrajsklepna prosta telesa

– Poškodbe križnih vezi

– Začetne degenerativne spremembe hrustanca

– Poškodbe hrustanca

– Težave povezane s pogačico

– Kronično vnetje sinovijske ovojnice

Zaradi minimalne invazivnosti je okrevanje po artroskopskih posegih v mnogih pogledih bistveno hitrejše kot po klasičnih. Po tovrstnih operacijah so bolečine manjše, v nekaterih primerih se hitreje povrne funkcija sklepa.

Prednosti posega:

– manj bolečin po operaciji

– hitrejše celjenje

– manjši rizik infekcije

– zelo hitra vrnitev nazaj k vsakodnevnimi aktivnostmi

v.katarina _koleno

Naročite se na pregled in posvet na 041 440 905 ali preko kontaktnega obrazca:

http://spletna-klinika.si/ortopedija/kontakt/

Bolnici Sv. Katarina so zaupali že mnogi slovenski in hrvaški športniki med njimi so Primož Kozmus, Polona Hercog, Gal Koren, Edo Murtić, Ivica Kostelić, Blanka Vlašič, Severina in mnogi drugi!