Laserska operacija oči

laserska operacija oči

Laserska operacija očiPRK metodaLasik metodaPregled za lasersko odpravo dioptrijeContoura Vision

Laserski posegi

Laserska operacija oči je primeren poseg za paciente, ki imajo sicer zdrave oči, vendar zaradi različnih motenj vida  kot so:

 • kratkovidnost,
 • daljnovidnost,
 • astigmatizem

ne vidijo ostro brez optičnih pripomočkov kot so kontaktne leče ali očala. Z lasersko operacijo oči se omogoči oster vid brez pripomočkov.

Zakaj na lasersko operacijo oči?

Pacienti se odločajo za lasersko operacijo oči bodisi zaradi težav pri nošenju kontaktnih leč, ker jih očala ali kontaktne leče ovirajo pri različnih športih, kot tudi zaradi oviranja očal oziroma kontaktnih leč pri opravljanju svojega poklica. Največkrat se za lasersko operacijo oči odločajo pacienti z veliko razliko v dioptriji med enim in drugim očesom, ko je korekcija takšnih refrakcijskih napak z očali moteča in pogosto tudi vzrok za glavobole.

Metode laserske odprave dioptrije

Laserska operacija oči se lahko opravi s pomočjo različnih kirurških metod. Posamezne metode laserske korekcije očesne dioptrije se med seboj ločijo glede na kirurško tehniko s katero pripravimo površino roženice pred glajenjem z laserjem.

V centru Bilić vision uporabljajo več najsodobnejših metod :

 • PRK
 • LASIK
 • LASIK New Generation
 • Contour Vision NEW

alergije-blog

Kaj najprej?

Najprej je potrebno opravit podroben oftalmološki pregled, na katerem vam bomo izmerili dioptrijo, očesni pritisk, debelino roženice in njeno topografijo, širino zenične odprtine, naredili podroben pregled sprednjega in zadnjega očesnega segmenta. Po podrobnem pregledu in analizi podatkov se določi ali je kandidat primeren za laserska operacija oči. Določi se vam za vas najprimernejša metoda. 

Kdo ni kandidat za lasersko operacijo oči?

Za lasersko operacijo oči niso primerne osebe s katarakto- sivo mreno, nosečnice, osebe z boleznimi roženice, glavkomom.

Ali je laserska odprava dioptrije boleča in približno koliko časa traja?

Laserska odprava dioptrije ni boleč poseg, pred operacijo se oko anestezira s kapljicami. Sam poseg (delovanje laserja) traja približno 20 sekund, odvisno od dioptrije.

Kaj po laserski operaciji oči in kdaj bo opazen učinek?

Učinek je opazen zelo hitro, celo takoj po operaciji. Zaradi hitrejšega okrevanja in zmanjšanja možnosti nastanka komplikacij, je po posegu korekcije vida, odvisno od metode, katero so vam opravili, nekaj časa potrebno v oko kapljati kapljice, ki vam jih predpiše zdravnik. Kontrolni pregled je potreben po 24 urah, 7 dneh in 1 mesec po posegu.

Kdaj lahko začnem z vsakodnevnimi aktivnostmi in koliko časa traja okrevanje?

Okrevanje traja relativno kratek čas, odvisno od metode in pacienta . Večina pacientov lahko že naslednji dan po operaciji gre v službo in vozi avto. Najdaljše okrevanje je pri metodi PRK in lahko traja 4 do 7 dni.

Kdaj lahko začnem s športnimi aktivnostmi?

Vse je odvisno od pacienta in njegovega/njenega počutja. S športnimi aktivnostmi lahko začnete takoj, ko se počutite pripravljeni za to, razen pri grobih in kontaktnih športih, kjer je treba zaščititi oči, da bi se zavarovali pred možnimi udarci. V prihodnosti bo vaše ukvarjanje s športnimi aktivnostmi olajšano, saj ne boste več potrebovali očal in kontaktnih leč.


Za več informacij, rezervacijo termina ali brezplačni posvet se prijavite preko spodnjega obrazca ali pokličite 041 440 905.

 

PRK fotorefraktivna keratektomija

Pri PRK metodi z laserjem oblikuje roženico, pred tem pa mehansko odstrani epitel (vrhnji sloj celic). Uporaba tega postopka je primerna pri majhni do zmerni kratkovidnosti kot pri zmernem astigmatizmu ali pa tudi pri pacientih pri katerih roženice ni dovolj debela za LASIK. Raziskave so pokazale da je to varna metoda, ki zagotavlja stabilno vidno ostrino na dolgi rok.

Kako poteka laserska operacija oči po metodi PRK?

Laserska operacijaoči PRK je zelo kratka in neboleča, sama metoda laserske odprave dioptrije pa sestoji iz  dveh faz. Prvi del operacije je priprava roženice na oblikovanje (korekcijo dioptrije). V tej fazi se odstrani zaščitna plast roženice-epitelij z namenom, da se jo bo lasersko preoblikovalo. Po oblikovanju roženice s PRK postopkom, se na roženico krajši čas aplicira posebno zdravilo, ki preprečuje nepravilno zaraščanje epitelija in vstavi se zaščitna kontaktna leča, ki pomaga pri celjenju roženice.

Primerni kandidati za lasersko operacijo oči po metodi PRKclear vision

PRK metoda je primerna za:

 • kratkovidnost do –6,00 dioptrije,
 • astigmatizem do 3,0 dioptrije,
 • daljnovidnost do +4,0 dioptrije

Prednosti PRK metode:

 • lahko jo izvajamo pri tankih roženicah (pod 550 mikronov),
 • bistveno manjša možnost pojava suhega očesa v primerjavi z metodo LASIK,
 • krajši čas uporabe umetnih solz, povprečno dva do tri mesece.

Metodo PRK lahko uporabimo pri vseh zgoraj omenjenih dioptrijah. Operacijo praviloma izvajamo na obeh očesih hkrati. Okrevanje poteka hitro, vid pa je normalen že prvi dan po operaciji. S pomočjo “Wave scan” tehnologije vsaki osebi omogočamo individualen pristop, ki razkriva vse nepravilnosti na površini roženice in daje vpogled v objektivno dioptrijo pacienta.

Okrevanje 

Pacienti so po približno enem tednu sposobni za opravljanje svojih običajnih vsakodnevnih aktivnosti. Glede na to, da je v oko vstavljena začasna terapevtska kontakta leča, lahko pacient v prvih nekaj dneh po operaciji v operiranem očesu občuti praskanje in rahlo bolečino, oko se lahko solzi. Ostrina vida operiranega očesa je začasno nekoliko zmanjšana z manjšimi ali večjimi variacijami. Po odstranitvi kontaktne leče se ostrina vida postopoma izboljšuje, dokončen, stabilen rezultat je dosežen po nekaj mesecih. Zaradi pomembnosti natančnih in zanesljivih meritev velja, da 3-5 dni pred pregledom kandidat ne sme nositi mehkih kontaktnih leč, trdih in poltrdih kontaktnih leč pa 3 tedne. Kontaktne leče v očesu so namreč v neposrednem stiku z roženico in zato se lahko ukrivljenost roženice začasno spremeni.

Paketna ponudba za lasersko operacijo oči po metodi PRK

Laserska operacija za odpravo dioptrije ali astigmatizma po PRK metodi  vključuje: kapljično anestezijo, lasersko operacijo oči za odpravo dioptrije, paket zdravil ter tri kontrolne preglede (prvi je dan po operaciji, drugi teden dni po operaciji in tretji mesec dni po operaciji).


Za več informacij, rezervacijo termina ali brezplačni posvet se prijavite preko spodnjega obrazca ali pokličite 041 440 905.

 

Lasik metoda

je najsodobnejša in največkrat izvajana metoda zdravljenja motnje v dioptriji in je danes najbolj pogosta oblika posega odprave dioptrije, saj daje odlične rezultate neposredno po operativnem posegu.

Raziskave so pokazale da je to najvarnejša metoda, ki zagotavlja stabilno vidno ostrino na dolgi rokLASIK je metoda, ki jo uporabljajo v večini centrov za refraktivno kirurgijo, kjer se s pomočjo ekscimer laserja korigirajo refrakcijske motnje: kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem. 

Kako poteka laserska operacija oči Lasik?

Operacija LASIK je zelo kratka in neboleča, sama metoda laserske odprave dioptrije pa sestoji iz dveh faz. V prvi ustvarimo pokrovček v sloju roženice, v drugi fazi pa z laserjem odpravimo dioptrijo. Pokrovček se samostojno celi.

Razpon dioptrij, ki jih lahko operiramo z metodo LASIK:

 • kratkovidnost do –10.00 dioptrije,
 • daljnovidnost do +5.00 dioptrije,
 • astigmatizem do 4,00 dioptrije.
 • laserska metoda se ne uporablja pri dioptriji preko –10,00

Lasersko operacijo oči po metodi LASIK lahko uporabimo pri vseh zgoraj omenjenih dioptrijah. Operacijo praviloma izvajamo na obeh očesih hkrati. Okrevanje poteka hitro, vid pa je normalen že prvi dan po operaciji. S pomočjo “Wave scan” tehnologije vsaki osebi omogočamo individualen pristop, ki razkriva vse nepravilnosti na površini roženice in daje vpogled v objektivno dioptrijo pacienta. Sam operativni poseg traja nekaj minut in se izvaja v lokalni, kapljični anesteziji.

Laser-Eye-Surgery

Okrevanje po lasik metodi

Po operaciji Lasik se lahko vrnete nazaj na svoje delovno mesto že tretji dan po posegu. Izjema so tisti pacienti, ki delajo v razmerah, kjer so izpostavljeni vetru, prahu in podobnim neugodnim razmeram. Takšnim pacientom priporočamo, da dva tedna ostanejo doma. Dva tedna po operaciji pacient lahko začne z aerobnimi športnimi aktivnostmi. S športnimi aktivnostmi, ki povzročajo napetost (dvigovanje uteži oziroma uporaba fitnes naprav) je treba počakati en mesec, kontaktnim športom (borilni športi, rokomet, nogomet) pa se je treba izogibati tri mesece. Pacient se lahko kopa v morju po dveh tednih, v bazenu pa en mesec po operaciji.

Pomembne informacije

Zapleti so redki (pri manj kot 2 % operiranih pacientov), kažejo pa se kot povrnitev delne dioptrije, vraščanje epitelnih celic pod pokrovček ali mikrostrije. Teh zapletov ni možno predvideti, saj so odvisni od individualne zmožnosti celjenja tkiva. Pomembno je poudariti, da se vsi zapleti lahko rešijo in da niti eden od zapletov ne more povzročiti izgube vida. Zaradi pomembnosti natančnih in zanesljivih meritev velja, da 3-5 dni pred pregledom kandidat ne sme nositi mehkih kontaktnih leč, trdih in poltrdih kontaktnih leč pa 3 tedne. Kontaktne leče v očesu so namreč v neposrednem stiku z roženico in zato se lahko ukrivljenost roženice začasno spremeni.

Paketna ponudba za lasersko operacijo oči po metodi Lasik

Laserska operacija za odpravo dioptrije ali astigmatizma po Lasik metodi  vključuje: kapljično anestezijo, lasersko operacijo oči za odpravo dioptrije, paket zdravil ter tri kontrolne preglede (prvi je dan po operaciji, drugi teden dni po operaciji in tretji mesec dni po operaciji).


Za več informacij, rezervacijo termina ali brezplačni posvet se prijavite preko spodnjega obrazca ali pokličite 041 440 905.

 

Pregled za lasersko odpravo dioptrije

Laserska operacija oči je najpogosteje izvajan poseg na svetu in ne glede na to, da je poseg v zadnjih 20 letih bil izveden na več kot 45 milijonov  pacientov  je pred posegom potrebno opraviti podrobni pred operacijski pregled, ki potrdi primernost kandidata za operacijo in katera metoda bo za vaše oči najboljša.  

Podroben oftalmološki pregled za lasersko odpravo dioptrije vključuje:

 • računalniško in objektivno določanje vidne ostrine,
 • določanje dominantnega očesa, 
 • test za suhost oči,
 • merjenje očesnega pritiska,
 • pregled očesa v razširjeni zenici,
 • skijaskopijo,
 • topografijo roženice in
 • pregled očesnega ozadja z direktno in indirektno metodo.

Poleg tega, da vas bodo pregledali specialisti oftalmologi jim boste po končanem pregledu lahko postavili dodatna vprašanja zaradi katerih ste morda še vedno v dvomih pred tovrstnimi posegi. Poliklinika Bilić Vision je opremljena z najsodobnejšo opremo in na voljo so vam vrhunski specialisti, ki so tukaj zato, da vam pomagajo.

Vsi, ki imate zdravo oko, kratkovidnost do -10, daljnovidnost do +6 in astigmatizem do 4 dioptrije z ustrezno debelino roženice ste primerni kandidati za lasersko odpravo dioptrije.

Na povezavi preberite: Izkušnje pacientov, ki so odpravili dioptrijo v Polikliniki Bilić Vision: http://spletna-klinika.si/okulist/izkusnje-pacientov/

Naročanje na pregled na teleofnski številki 041 440 905 ali preko spletnega obrazca.


Za več informacij, rezervacijo termina ali brezplačni posvet se prijavite preko spodnjega obrazca ali pokličite 041 440 905.

  

Za več informacij in brezplačni posvet se prijavite preko spodnjega obrazca ali pokličite 041 440 905.


 


 

Za več informacij in brezplačni posvet se prijavite preko spodnjega obrazca ali pokličite 041 440 905.


 

 

 

 

 


Contoura Vision v Polikliniki Bilić Vision

Poliklinika Bilić Vision ponosno predstavlja novo tehnologijo Contoura Vison, ki kratkovidnim in ljudem, ki imajo težave z astigmatizmom omogoča boljši vid brez očal in kontaktnih leč. Gre za svetovno priznano metodo kot najnatančnejše in najbolj varno, trajno odpravlja kratkovidnost in astigmatizem.

re_overviewContoura Vision predstavlja novo izboljšano obliko Lasik metode, laserske odprave dioptrije s katero omogoča edinstveni in personalizirani poseg laserske odprave dioptrije z merjenjem roženice na 22.000 točk.

Contoura vision laserska operacija oči, ki je trenutno v svetu priznana kot najbolj precizna metoda laserske odprave dioptrije, saj zaradi svoje napredne tehnologije odpravlja bleščanje, odsevnost, probleme pri vožnji ponoči,…

Poleg odprave dioptrije namreč natančno odpravlja nepravilnosti s površine roženice, jo zgladi in jo oblikuje tako, da je roženica pravilno zaobljena.

Tehnologija Contoura Vision

Tehnologija omogoča podrobno submikroskopsko meritev nepravilnosti roženice kar omogoča, da laser odpravi prav vsako nepravilnost roženice individualno.

Laserska operacija oči z Contoura Vision izmeri 22.000 točk na površini roženice in tako omogoča ultra precizne rezultate posega med tem ko Wavefront guided postopek omogoča dobre rezultate z meritvami do 200 točk površine roženice. Informacije, ki  jih po opravljeni meritvi površine roženice prejme računalnik pretvori in na ta način individualizira oz. prilagodi poseg tretmaja vsakega posameznika. Laser, ki zgladi površino roženice omogoča, da so svetlobni žarki, ki padejo na mrežnico fokusirani, nespremenjeni, enolični in tako je izdelan jasen vid.lasik metoda

Po posegu

 • 98% ljudi, ki so opravili poseg Contoura vision lasik so izjavili, da bi se za ta poseg ponovno odločili.
 • 30% pacinetov ima boljši vid kot so ga imeli z očali in kontaktnimi lečami pred posegom

Izboljšani Lasik odpravlja težave zaradi bleščanja ali vožnje ponoči v primerjavi s pacienti, ki so poseg laserska operacija oči, opravili pred to metodo.

 • 92% pacinetov ima boljši vid od normalnega

V kolikor ste med 20. in 40. letom starosti in se želite rešiti kratkovidnosti in astigmatizma, očal in kontaktnih leč je to prava izbira za vas.

Predstavitev metode Contoura Vision

Poliklinika Bilić Vision ponosno predstavlja novo tehnologijo Contoura Vision, ki kratkovidnim in osebam z astigmatozmom astigmatizmom omogoča boljši vid. Contoura Vision predstavlja novo izboljšano obliko Lasik metode, laserske odprave dioptrije.

dr. Nadežda Bilić

Za več informacij in brezplačni posvet se prijavite preko spodnjega obrazca ali pokličite 041 440 905

Laserska operacija oči je mnogim spremnila življenje!

61655275Klemen Bunderla – radijski voditelj

Če ste se kdaj usedli na očala, jih založili, če ste aktivni, veliko športate ali pa samo radi v leže pogledate kak film ne da bi vas ožulili okvirji, potem je operacija edina logična rešitev!Vsem priporočam, da se odločite za lasersko odpravo dioptrije. Vsi, ki še kolebate, premagajte strah, pojdite in spreglejte! Laserska operacija oči je moja najboljša odločitev. Edino opozarjam vas, da boste zjutraj že brez očal videli, kdo spi zraven vas, hehe!   

 

Azra H.- medicinska sestra 

Moj strah je bil odveč, ker ni nič bolelo in vse je bilo v hipu končano. Zelo sem bila navdušena nad ambientom v Polikliniki Bilič vision največ mi je pomenil osebni pristop osebja in doktorjev. Prepričali so me že prej v Spletni kliniki, kjer smo mi dali vse informacije zaobisk Polikliniki Bilić vision. Vsi so se mi maksimalno posvetili in počutila sem se kot da sem ena in edina. Žal mi je samo to, da operacije nisem prej naredila. Hvala Spletni kliniki, ekipi Bilić Vision! Vas že vsem priporočam :).