Izkušnje pacientov

 61655275Klemen Bunderla

radijski voditelj

Zakaj ste se odločili za operacijo?

Bilo je več razlogov. Če imaš dioptrijo, si zelo omejen pri sončnih očalih, odločaš se, ali boš imel samo ena in ta z dioptrijo ali pa boš na pol slep in jih imel poljubno število (cenovno ugodnejših) brez dioptrijo. Čeprav sem se z očali sprijaznil, to v mojem poslu ni bilo praktično. Na odru moraš biti velikokrat brez očal oz. ti nadenejo masko, katere sestavni del sigurno niso očala ali pa ne takšna kot jih imaš ti. Oh, pa te krpice za čiščenje očal! Marija, kolikokrat sem jih iskal, pral, … Groza! Res sem vesel, da teh problemov nimam več!

Vas je bilo posega kaj strah? Ste imeli kakšne pomisleke, kakšne?

Pred posegom sem bil živčen, seveda. Že leč nisem maral, ker si nerad »šarim« po očesnih zrklih. In prav to mi je bilo najmanj prijetno, da bo nekdo opravljal poseg pri zavesti. Potem je do mene prišlo še cel kup zgodb o neuspelih operacijah in zoprnih posledicah. Vsem, ki se še odločajo o tem, ali bi šli na operacijo ali ne, bi rad povedal, da naj vse te zgodbe preslišijo, ker tega pa res ne rabite pred posegom. Sploh ni noben bav-bav, res je operacija, ampak daleč od tega da bi človek trpel in ne samo, da praktično ni tveganja, že naslednji dan po operaciji sem videl bolje kot kadarkoli prej.

Zakaj bi tudi drugim priporočali to operacijo?

Če ste se kdaj usedli na očala, jih založili, če ste aktivni, veliko športate ali pa samo radi v leže pogledate kak film ne da bi vas ožulili okvirji, potem je operacija edina logična rešitev!

Kako so vam pomagali svetovalci Spletne klinike?

Recimo takole – če ne bi bilo svetovalcev Spletne klinike, bi še danes taval kje po Zagrebu in iskal lokacijo klinike, hehe. Ampak dejansko so mi pomagali pri sami poti, na poseg so me dobro pripravili, me opozorili na vse, kar se lahko in kar se ne more zgoditi in kaj narediti, da bo okrevanje hitro in kakovostno. V trenutku panike so bili tu in to človeku res veliko pomeni! Zlati so!

Vas je poseg bolel? Kakšni so občutki?

Bolelo ni čisto nič. Je pa še vedno operacija, kar pomeni, da ni nekaj najbolj prijetnega, ampak če greste kdaj k zobarju, potem bo ta operacija za vas pravi dopust, hehe. Najprej se ti zdi grozno, da moraš biti med operacijo pri zavesti, ampak potem vse tako hitro mine, da se ti zdi butasto, da si se sploh obremenjeval s tem. Tudi tekom operacije te osebje vodi, tako da ves čas veš, kje si, kaj se dogaja in kako se obnašati.

Kako ste se počutili kmalu po operaciji, kako pa kasneje, ko vam ni bilo treba več nositi očal? Kakšne spremembe je operacija vnesla v vaše življenje?

Isti dan po operaciji sem sicer videl motno, ampak sem z zaščitnimi očali že šel po mestu. Tudi kaj sem lahko že prebral, edino svetloba je bila še zelo moteča. Naslednji dan sem imel že 90% vida, drugi dan pa sem že stal na odru. Seveda s sončnimi očali zaščiten pred reflektorji, tretji dan pa sem že prevozil več kot 300km. Popolno »razsvetljenje«, kot mu jaz rečem, sem doživel peti ali šesti dan po operaciji. Takrat sem tako podnevi kot ponoči že videl kristalno čisto, svetloba me ni čisto nič več motila in če ne bi bila sončna očala nujna zaradi preventive, jih sploh ne bi nosil. Po enem tednu pa sem tudi začel s športnimi aktivnostmi.

Bi se spet odločili za to operacijo?

Ne, ker je bila prvič tako dobro narejena, da ne rabim nič več, hehe. Ampak, če bi bilo treba, absolutno! In zato vsi, ki še kolebate, premagajte strah, pojdite in spreglejte! Edino opozarjam vas, da boste zjutraj že brez očal videli, kdo spi zraven vas, hehe! 😉

 

Janja_G
Janja Glavaš – 
gimnazijska maturantka

Očala sem nosila 25 let. Vedno so me motila in nikoli se nisem popolnoma navadila na njih. Najbolj me je motilo, da so se mi meglila pri vstopanju v tople prostore in konstantno sem jim morala brisati. Tudi med kuhanjem so se mi meglila. Otroci so nenehno segali po mojih očalih, mi jih raztegovali in kar naprej so bila umazana od otroških prstkov. Bilo me je zelo strah, da mi jih ne polomijo. Po vseh teh letih nošenja očal sem se odločila, da si za rojstni dan podarim lasersko odpravo dioptrije! Na Facebooku sem našla objavo z zelo ugodno ceno in takoj kontaktirala Spletno kliniko. Zelo prijazno so mi predstavili ponudbo, potek pregleda in operacije in me dodatno opogumili za ta korak.

Operacija je bila popolnoma brez bolečni in vse skupaj je bilo opravljeno zelo hitro. Po neklaj dneh je moj vid bil 100%. Presrečna sem! Hvala Spletni kliniki, Dr. Biličevi in celi ekipi Poliklinike.

 

 

 

Tina

Tina Kržišnik – ekonomski tehnik

Nosila sem kontaktne leče, kar je bilo zame ena velika obremenitev. Zelo naporno je bilo vsako jutro vstavljati leče in jih zvečer dajati ven. Zelo sem si želela da bi se lahko razbremenila tega. Največjo težavo sem imela na morju  med kopanjem in potapljanjem. Nikoli se nisem res sproščeno potapljala ali skočila v vodo, vedno me je bilo strah, da mi bo leča padla ven iz očesa.

V Sloveniji sem bila na pregledu ampak nisem bila zadovoljna z njihovim pristopom niso imeli časa zame in za vsa moja vprašanja. Na hitro so me odpikali in mi ponudili metodo, ki je zelo boleča in zahteva dolgotrajno okrevanje. Kot mati dveh otrok sem iz te klinike v Sloveniji sem  odšla vsa prestrašena in žalostna.

Nato sem na facebooku sem zasledila izjavo Klemna Bunderle in takrat je padla odločitev, da grem na lasersko operacijo oči v Zagreb. Poklicala sem Spletno kliniko in prijazna svetovalka na telefonu me je v nekaj minutah pomirila in predstavila celotni postopek operacije po metodi Lasik in poudarila, da bo moje okrevanje trajalo dva dni in da je poseg popolnoma brez bolečin! Odgovorila je na vsa moja vprašanje in že sem imela termin za pregled. V kliniki so se mi popolnoma posvetili, prepričala me je njihova odkritost, čut za človeka, strokovnost in prijaznost.

Operacija je bila zelo hitra, nič ni bolelo! Moj vid je sedaj odličen! Absolutno priporočam vsem polikliniko Bilić vision in Spletno kliniko v kateri so mi bili na voljo tudi 24 ur dan po opravljenem posegu in so bili odlična podpora v času okrevanja 🙂

 

 

azra

Azra Hodžić – medicinska sestra

Nosila sem očala in vedno sem imela težavo ko sem se želela urediti. Ko sem hotela malo bolj poudarjen večerni make up, le ta nikoli ni prišel do izraza, saj sem z očali vse zakrila in potem s končnim izgledom nikoli nisem bila zadovoljna. Moja največja težave z očali je bila iz estetskega vidika. Prav tako pa so me očala zelo motila ob zelo sončnih dnevih in pozimi ko so se mi stalno meglila. Poleti na plaži z očali ali lečami nikoli nisi sproščen. Moj hobi je tek in pri tem sem vedno morala nositi očala in tako tek ni bil nikoli tisto pravo doživetje.

Operacije me je bilo zelo strah! Cel čas sem mislila. da se bo nekaj zgodilo z mojimi zdravimi očmi. Zato sem let in leta nenehno kupovala nova očala, različnih stilov, da malo popestrim svoj izgled. Ko sem seštela koliko denarja sem v vseh teh letih namenila za nakup očala sem se kljub strahu odločila, da opravim operacijo in se rešim dioptrije.

Moja strah je bil odveč, ker ni nič bolelo in vse je bilo v hipu končano. Zelo sem bila navdušena nad ambientom v Polikliniki Bilič vision največ mi je pomenil osebni pristop osebja in doktorjev.

Prepričali so me že prej v Spletni kliniki, kjer smo mi dali vse informacije vezane na pregled, poseg, postopek in obisk Polikliniki Bilić vision. Vsi so se mi maksimalno posvetili in počutila sem se kot da sem ena in edina.

Žal mi je samo to, da operacije nisem prej naredila. Hvala Spletni kliniki, ekipi Bilić Vision! Vas že vsem priporočam :).