Kemični piling a la carte

Aleksandra Selčan Articles Komentarji so izklopljeni za Kemični piling a la carte

Kemični piling je postopek, ki je namenjen izboljšanju videza kože. Pri postopku na kožo nanašamo različne kisline določene jakosti in vrste, ki povzroči nadzorovano poškodbo vaše kože.

Postopek povzroči, da se poškodovani sloj kože odlušči in tako se odstranijo vse odmrle celice. Spodnji sloj » nove in sveže« kože je gladek, sijoč, zmanjšajo se gube in gubice, odpravimo manjše brazgotine in pigmentacijo na koži. Koža postane gladka, sijoča in mladostnejša.

Kemični piling deluje kot »lupilec«

Pri vsaki poškodbi kože, tako tudi po kemičnem pilingu se sprožijo kompleksni procesi celjenja kože, preoblikovanja in novotvorbe kolagenskih molekul, elastina ter obnavljanja strukture kože. To vpliva na izboljšanje površine kože, gub, izrastkov, brazgotin, lis in aken.  Koža se z kemičnim pilingom »poškoduje« do te mere, da se začne sama obnavljati, stare odmrle celice se odluščijo, pride do reakcije, ki povzroči proizvajanje kolagena in novih celic kar imenujemo biorevitalizacija.

kemični piling površinski

Kemični pilingi se razlikujejo glede na uporabljeno kislino, ki jo nanesemo na kožo. Lahko so bolj površinski, srednji ali globinski. Moč kemičnega pilinga se določi glede na stanje kože in starost osebe. Blažji, površinski kemični pilingi so namenjeni odstranjevanju odmrle kože, nepravilnosti na obrazu kot so pigmentne nepravilnosti, suha in hrapava koža, brazgotine, kožne nepravilnosti ki nastanejo zaradi mastne kože in razširjenih por. Globinski pilingi so namenjeni odstranjevanju nepravilnosti kot so  površinske gube, pigmentne nepravilnosti, starostne pege, podočnjaki, brazgotine aken.

Globinski piling in popolna biorevitalizacija kože PRX-T33

Revolucionaren kemični piling PRX-T33 je novost na področju estetike in se uporablja kadar želimo na koži odpraviti sledeče nepravilnosti:

 • srednje globoke in površinske gube,
 • drobne gube
 • pigmentne nepravilnosti,
 • starostne pege,
 • podočnjaki,
 • brazgotine aken,
 • suha in hrapava koža,
 • akne,
 • manjše brazgotine,
 • kožne nepravilnosti, ki nastanejo zaradi mastne kože in razširjenih por
kemični piling globinski prx t 33

Kemični piling PRX-T33 je trenutno najboljša oblika globinskega pilinga z biorevitalizacijo. Dermatologi se navdušujejo nad rezultati, ki jih dosegajo z tem novim tako imenovanim Kraljevskim pilingom. Njegova sestava in delovanje se močno razlikuejo od vsega do sedaj poznanega in v praksi uporabljenega. Piling PRX-T33 kožo popolnoma regenerira in revitalizira od znotraj. Sestavljen je iz treh močnih a hkrati koži prijaznih kislin, ki kožo od znotraj popolnoma obnovijo, nahranijo in revitalizirajo. Piling lahko izvaja samo medicinsko osebje, ki je pridobilo certifikat za prakso. Neposredno po tretmaju PRX-T33 je koža sijoča in na dotik izjemno gladka.

PRX-T33 globinski piling z inovativno razvito formulo ne pušča sledi na vaši koži. Koža se z uporabo profesionalne kozmetike WIQO po tretmaju minimalno oz. ne se sploh ne lušči. Prav tako ni vidnih drugih znakov na koži kot je naprimer rdečica, močno luščenje kože ali kraste. Po tretmaju lahko nemudoma odidete nazaj k vsakodnevnim aktivnostmi.

Srednje globok kemični piling TCA

TCA kemični piling najpogosteje uporabimo pri težavah s kožo kot so:

 • srednje globoke in površinske gube,
 • pigmentne nepravilnosti,
 • starostne pege,
 • podočnjaki,
 • brazgotine aken.

Srednje globoki pilingi se praviloma izvajajo z TCA kislino, ki se nanese na vnaprej določene predele. Kilsina lahko na koži povzroči pekoč občutek . Srednje globoki piling s TCA kislino se uporablja pri pigmentacijah, starostnih pegah, okvarah kože zaradi sonca, aknah, za glajenje manjših brazgotin in drugih nepravilnostih na koži obraza, vratu, rok, dekolteju ter drugih delih telesa.

kemični piling prej potem

Po tretmaju je koža belkaste barve in se nato v nekaj urah ponovno normalno obarva. V naslednjih dneh koža postane rjavkasta, razpokana in se prične obilno luščiti. Stanje se z pravilno nego normalizira v enem tednu, pri globljih pilingih lahko omejena rdečina ostane tudi več tednov. Prav zato se številni pacienti odločijo, da se prvi teden izogibajo pojavljanju v javnosti.

Kemični piling s TCA je medicinski piling, ki ga smejo izvajati le ustrezno usposobljeno medicinsko osebje.

Površinski kemični piling AHA

Površinski kemični piling je namenjen odstranjevanju naslednjih nepravilnosti:

 • suha in hrapava koža,
 • akne,
 • manjše brazgotine,
 • drobne gube,
 • kožne nepravilnosti, ki nastanejo zaradi mastne kože in razširjenih por,
 • pigmentne nepravilnosti (npr. starostne pege, sončne pege …).

Pri površinskem kemičnem pilingu se uporabljajo naravne AHA kisline, ki jih najdemo v sadju in nekaterih drugih živilih. Kisline so srednje do visoke koncentracije in ne prodirajo globje v kožo. Kemični piling z sadnimi kislinami je primeren za moške in ženske vseh starosti.

Površinski pilingi lahko imajo antioksidativni, razmastitveni ali belilni učinek, za katerega se odločimo glede na lastnosti kože, na kateri piling izvajamo. Koža po posegu pordi, oteče in se lušči, omenjene posledice pilinga pa običajno izzvenijo šele v 1 do 2 tednih.   

Dobro je vedeti

Kljub poplavi izdelkov na trgu, ki vam zagotavljajo, da lahko tudi doma izvajate pilinge boste težko dosegli željen rezultat. Zato je za vašo kožo in denarnico bolje, da se obrnete na strokovnjake.

PRX-T33 globoki kemični piling je vse v enem. Deluje globje kot vsi pilingi in ima sestavino, ki kožo po tretmaju revitalizira. Ne pušča vidnih znakov in koža je neposredno po tretmaju sijoća in gladka. TCA srednji kemični piling prodre globlje od sadnih AHA kislin – površinski piling, pri čemer sta globina in stopnja kontrolirani in vnaprej določeni glede na potrebe kože. Po obeh tretmajih je koža vneta, rdeča in se vidno lušči. Po tretmaju je nujno, da se ob izpostavitvi soncu ustrezno zaščitite, za obraz naj bo to krema z zaščitnim faktorjem 50, za roke in dekolte pa vsaj 30.

Kateri kemični piling je prava izbira za vas?

Izbira je odvisna od značilnosti vaše kože, poškodb in želenega rezultata, o čemer se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo svetoval poseg, s katerim boste dosegli optimalni učinek. Za določanje pilinga, ki bo za vas najbolj primeren nas lahko pokličete za brezplačni posvet na številko 041 440 905 ali se preko spletnega obrazca na povezavi spodaj najavite na konzultacije:

Dosegljivi smo tudi preko aplikacij Whats App in Viber.