HIFU terapija – učinkovit nekirurški lifting

Aleksandra Selčan Neuvrščeni Leave a comment   , , ,

Hifu terapija je trenutno najbolj učinkovit nekirurški lifting. HIFU terapija je najnovejša metoda na področju nekirurškega pomlajevanja in učvrščevanja kože. Je sodobna tehnika glajenja gub, ki se je na trgu pojavila šele nedavno in navdušuje svet estetike

Kaj je HIFU terapija?

HIFU terapija spada med najsodobnejše neinvazivne metode nekirurškega liftinga, je izjemno nežna in učinkovita za pomlajevanje kože obraza, dekolteja, vratu in tudi ostalih delov telesa. Gre za revolucionarno metodo, ki jo uporabljajo v vodilnih estetskih klinikah po svetu in tudi pri nas.

hifu terapija lifting

HIFU (High Intensity Focused Utrasoud) je postopek, kjer s pomočjo fokusiranega ultrazvoka stimuliramo nastanek novega kolagena v koži, kar privede do liftinga obraza, bolj zategnjene kože in zmanjšanja gub.

Naprava generira visokointenzivni fokusirani ultrazvok, katerega po potrebi posameznika dovajamo na različne globine kože. Ta energija v koži učinkuje tako, da se tkivo na točno določenih točkah stimulira, se delno takoj zategne, delno pa so učinki vidni čez čas, ko se stvori nov kolagen.

Prvi rezultati HIFU terapije so vidni že takoj po prvem tretmaju, saj se regeneracija kože začne že med terapijo. Koža je občutno mehkejša in bolj elastična. V naslednjih mesecih poteka faza nastajanja novega kolagena tako da so končni rezultati lahko vidni že čez 4 tedne, oziroma 2 – 3 mesece po terapiji, odvisno od posameznika.

Rezultati HIFU terapije so dolgotrajni, vidni tudi do 2 leti po posegu. HIFU terapija se lahko kombinira tudi z drugim metodami pomlajevanja. Zato vam bomo pri nas pred terapijo naredili podrobno računalniško analizo kože na podlagi katere vam bomo sestavili individualen in učinkovit protokol pomlajevanja.

HIFU terapija poseg

Če se odločate za pomlajevanje kože in ne želite invazivnih kirurških posegov potem je nekirurški lifting HIFU terapija odlična izbira za vas. Na učinkovit način odpravlja nepravilnosti na obrazu in poskrbi za zmanjšanje gubic. Hkrati je koža videti mehkejša in prožnejša. Gre za revolucionarno metodo, ki jo uporabljajo v vodilnih estetskih klinikah po svetu in tudi pri nas.

hifu terapija - poseg

Pomlajevanje kože z HIFU nekiruškim liftingom prinaša številne prednosti:

 • Terapija traja od 30 minut do 45 minut,
 • rezultati so vidni hitro postopku,
 • rezultati so trajni.

Za koga je primerna HIFU terapija?

HIFU terapija je primerna za vse tipe kože. Učinkovito odpravlja nepravilnosti na obrazu, vratu in dekolteju ter poskrbi za zmanjšanje gubic. Hkrati je koža videti mehkejša in prožnejša. Izvaja se lahko tudi na ostalih predelih telesa, največkrat na predelu rok in stegen. Terapija se prilagaja glede na stanje kože in mišičnega tonusa vsakega posameznika. Z HIFU terapijo učvrstimo in napnemo kožo na obrazu, vratu in dekolteju, rokah in nogah, ter učinkovito zmanjšamo globino gub.

HIFU terapija se priporoča osebam ki želijo:

 • Lifting in učvrščevanje kože obraza
 • Pomlajevanje
 • Lifting obrvi
 • Lifting kože na bradi in čeljusti
 • Zmanjševanje podbradka
 • Za zategovanje in oblikovanje kože predelov telesa, kot so trebuh, dvig zadnjice, odstranitev jahalnih hlač, stegna, nadlakti…

Pred posegom niso potrebne posebne priprave, priporočamo pa, da nekaj dni pred posegom: ne jemljete zdravil, ki vplivajo na strjevanje krvi, ne uživate vitamina E in ribjega olja, ne jemljete protivnetnih zdravil in zdravil proti strjevanju krvi, ne izvajate globokih kemičnih pilingov, laserskega pomlajevanja kože in kirurških posegov na mestu izvajanja posega.

Tveganj pri posegu ni in se zgodijo v zelo redkih primerih. Na mestu izvajanja terapije se lahko pojavijo drobne modrice ali občutljivost tkiva in kože na dotik.

Po terapiji

Po posegu se lahko nemudoma vrnete k vsakodnevnim opravilom. Vroč tuš po posegu ni dovoljen prav tako se odsvetuje masaža obraza. Savna ni dovoljena do 2 tedna po posegu, RF, IPL in medicinski laserski tretmaji se lahko izvajajo 4 tedne po posegu. Priporočljivo je intenzivno vlaženje predela, kjer se je izvajal HIFU terapija – vsaj 3 vlažilne maske in vsakodnevna nega področja terapije. Teden dni pop osegu se izogibajte sončnim žarkom in solarijem.

HIFU terapija od ostalih nekirurških liftingom izstopa zaradi:

 • vidno izboljšanega stanja povešene kože po terapiji,
 • uporablja se lahko na različnih delih telesa (obraz, vrat, čeljust, brada, vrat, dekolte)
 • je povsem prilagodljiva glede na globino terapije posameznika,
 • stranka se lahko neposredno po zaključeni terapiji vrne k svojim dnevnim opravilom.

HIFU terapijo praviloma izvaja medicinsko osebje z dobrim strokovnim poznavanjem kože. Pri nas vam zagotavljamo visoko strokovno medicinsko osebje, najnovešo opremo, prijeten osebni pristop, neprimerljive rezultate in maksimalno zadovoljstvo.

Rezervirajte si svoj lepotni termin

Ker se zavedamo, da je HIFU terpija za vas novost vam nudimo možnost prvega brezplačnega pregleda in posveta. Predstavili vam bomo podrobnejše delovanje in učinke terapije in preverili ali ste kandidat. Po pregledu in posvetu lahko opravimo tudi računalniško diagnostiko kože in pripravimo indivudualen protokol pomlajevanja za vas.

Niste zadovoljni s tem kar vidite v ogledalu? Je na všeč obrazu, vratu in dekolteju vedno več gubic? ALi vaše dlani, dekolte in kolena izdajajo vašo pravo starost? Potem je čas, da si privoščite pomlajevalno metodo, ki je učinkovita in trajna. Izvedite več tako da nas pokličete na številko 041 440 905 in si rezervirajte termin za pregled in posvet tukaj: Zanima me HIFU terapija