Botoks terapija

Botoks terapija

Kaj je botoks terapija ali botulin toksin?

Botoks terapija ali Botulinum toksin je v osnovi zdravilo in sicer naravno prečiščen protein, ki ga proizvaja bakterija Clostridium botulinom. Deluje v smislu začasne oslabitve mišic (oslabitev traja tudi do 6 mesecev) na način, da zaustavlja impulze na poti med živci in mišicami. S tem oslabi krčenje mišic odgovornih za obrazno mimiko in izrazne gube se sprostijo.

Botoks je prava izbira za terapijo srednje ali močneje izraženih gub obraza, ki so nastale zaradi prekomernega krčenja mišic. Botoks prav zares dela čudeže gubice pa so lahko samo še preteklost. Naj vaš videz izraža svežino in spočitost.

botoks terapija

Botoks – uporaba

Botoks se v izredno malih količinah injicira v obrazne mišice in s tem preprečuje gubanje kože. Dober učinek botoksa dosežemo tako, da ga vbrizgamo v natančno določeno mišico, katere delovanje želimo oslabiti. V kolikor so to male mišice obraza, ki povzročajo gubice, je količina botoksa, ki se ga vbrizga zelo majhna. V tako malih odmerkih, ki jih prilagajamo tako glede na velikost mišice kot na želen učinek, lahko dosežemo samo delno oslabitev mišice.

V tem primeru seveda ne prihaja do učinkov, ki jih lahko vidite na videih npr. na Youtube-u, ko zaradi prevelike količine botoksa ljudje pravzaprav ne morejo uporabljati obraznih mišic. Vsako zdravilo je mišljeno, da se uporablja po navodilih in se ga količinsko prilagaja stanju, ki ga želimo odpraviti. Uporabniki botoksa pod strokovnim nadzorom imajo še vedno zelo močno izraženo obrazno mimiko.Botox2

Prav zaradi dobrih rezultatov je uporaba botoksa najpogosteje izvajana estetska terapija na svetu. V zadnjih 5ih letih  se je skupno na svetu opravilo več kot 10.000.000 (milijon) novih posegov z botoksom. Botoks prav zares dela čudeže gubice pa so lahko samo še preteklost. Naj vaš videz izraža svežino in spočitost.

Botoks se uporablja  na različni predelih obraza, s čimer gube postanejo manjše in manj izrazite in s tem izboljšan izgled:

 • vertikalne gube med obrvmi,
 • gubice na zunanjih očesnih kotičkih (t.i. »račje tačke« ali »smejalne gubice«),
 • gube na čelu, nosu, vratu, zgornji ustnici,
 • dvigniti položaj obrvi.

botoks terapija med obrvmi

Botoks terapija odlična rešitev v boju proti prekomernem znojenju

Botoks se uporablja se tudi za zdravljenje prekomernega znojenja. Botulinum toksin paralizira žleze znojnice, v predelu zdravljenega mesta po terapiji potenje popolnoma preneha. Zdravilo učinkuje le na mestu vbrizga, se ne vsrka v telo in ne deluje sistemsko v telesu. Za telo poseg ni škodljiv. Mesta posega so pazduhe, dlani ali stopala, učinek pa traja osem do deset mesecev in se z vsako novo terapijo ne podaljšuje.

Učinek botoks terapije

Najpogosteje se botoks uporablja za odstranjevanje gub na čelu, med obrvmi in gubic okoli oči, pa tudi na vratu, bradi ali dekolteju. Ena terapija v povprečju traja 15 do 30 minut in poteka brez narkoze ali lokalne anestezije, saj je bolečina ob posegu z zelo tanko iglo minimalna. Učinek botoksa je lahko do 6 mesecev.

Botoks ne priporočamo

V kolikor imate sledeče situacije vam terapije z botoksom ne priporočamo:
 • imate katero od mišičnih obolenj, ste noseči ali dojite
 • ste imeli kakršnekoli težave z vbrizgavanjem zdravil v mišice, vnetje ali oslabitev mišic
 • jemljete aminoglikozidne antibiotike ali zdravila za sprostitev mišic
 • imate aktivno vnetje v predelu predvidene terapije
 • ste imeli operacijo v tem predelu mišic
 • ste imeli kdaj vnetje v mišici, ki je načrtovana za vbrizg
 • ste imeli kdaj težave s požiranjem ali dihanjem
 • ste imeli kakršnekoli težave z mišicami
 • v tem predelu v bližnji prihodnosti načrtujete operacijo.

Ker je dobro vedeti

Pri nas so vam na voljo izkušeni specialisti zdravniki z več letnimi izkušnjami na področju pomlajevanja. Vedno so vam na voljo za posvet in pogovor o morebitni terapiji z botoksom. V kolikor še niste popolnoma prepričani o pozitivnih učinkih botoksa nas pokličite in rezervirali vam bomo termin za posvet in pogovor z našimi specialisti zdravniki. 

V našem Centru odličnosti za estetiko in zobozdravstvo se postopkov pomlajevanja resno in profesionalno. Poleg tega, da se vsi postopki opravljajo v kliniki in da so ob tem prisotni zdravniki in medicinsko osebje, osebam pred odločitvijo za postopek opravimo digitalno računalniško analizo kože obraza in na podlagi pridobljenih rezultatov opravimo potrebne storitve. Na ta način dosegamo odlične rezultate in naša nagrada so zadovoljni uporabniki in uporabnice naših storitev.

Rezervirajte si termin za BREZPLAČNO DIGITALNO ANALIZO KOŽE s klikom na povezavo: Želim termin